Connect with us

BiH

Patrijarh Irinej poručio: Srbi neka budu jedinstveni, ali u dobrom smi…

Avatar

Published

on

Patrijarh Irinej poručio: Srbi neka budu jedinstveni, ali u dobrom smi...

Patrijarh srpski Irinej nakon današnjeg sastanka političkih predstavnika Srba iz regiona sa Aleksandrom Vučićem kazao je da Srbi moraju biti jedinstveni u dobru, a ne u zlu.

Patrijarh srpski Irinej nakon današnjeg sastanka političkih predstavnika Srba iz regiona sa Aleksandrom Vučićem kazao je da Srbi moraju biti jedinstveni u dobru, a ne u zlu.

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-family: “ClanPro-Medium”, arial; font-size: 11px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “ClanPro-Medium”, “Roboto Slab”, Arial !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }

Na sastanku koji je sazvao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavnici srpskog naroda iz BiH, Crne Gore i Hrvatske podnijeli su izvještaje o trenutnoj situaciji u tim zemljama.

Patrijarh Irinej je mišljenja da su Srbi već odavno u problemima i u velikim iskušenjima.

“Ali uz pomoć Božiju i našom pameću ih rješavamo, tražimo puteve i načine da kažemo ko smo mi, čiji smo nasljednici i da smo vjerni nasljednici naših predaka”, kazao je.

On je dodao da su učesnici sastanka konstatovali da Srbi moraju biti jedinstveni.

“Nismo veliki narod i nužno je da ostanemo u ovim prilikama svjetske politike. Ali ne u hrđavom smislu, već jedinstveni u dobru. To nas je spašavalo i omogućavalo da izađemo iz velikih kriza. To će nam pomoći i danas, kada na nas komšije i drugi moćnici svijeta gledaju s posebnim pogledom i pretpostavkom o nama. Naše je da se pokažemo kakvi smo i da budimo kakvi su bili naši preci u sličnim prilikama. Samo uz jedinstvo, pamet i um se možemo oduprijeti iskušenjima i da sačuvati naš narod i da ostati na svojim ognjištima”, rekao je.

Klix.ba

Objava Patrijarh Irinej poručio: Srbi neka budu jedinstveni, ali u dobrom smislu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement