Connect with us

BiH

PDP deklaracijom traži da NSRS ne dozvoli povećanje stope PDV-a

Avatar

Published

on

PDP deklaracijom traži da NSRS ne dozvoli povećanje stope PDV-a

BiH

opozicija RS

Zahtjevaju da entitetski parlament zatraži od predstavnika RS-a u institucijama BiH da ne dozvole povećanje stope PDV-a te akciza na gorivo

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Predstavnici Partije demokratskog progresa (PDP) podnijeli su danas u Narodnu skupštinu Republike Srpske (NSRS) inicijativu kojom se traži donošenje deklaracije o pravcima fiskalne politike kojom se ne dozvoljava povećanje stope PDV-a u BiH i traži smanjenje fiskalnih nameta u RS.

Zahtjevaju da entitetski parlament zatraži od predstavnika RS-a u institucijama BiH da ne dozvole povećanje stope PDV-a te akciza na gorivo.

-Krajnje je vrijeme je da se odredimo o ključnim elementima ekonomske politike i strategiji privrednog razvoja RS – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na konferenciji za novinare.

U deklaraciji se traži da fiskalna politika RS bude zasnovana na najnižim porezima, doprinosima i taksama te traži smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta.

-Administracija u RS mora biti racionalna, brza, efikasna i ekonomična – rekao je on.

Borenović je odbacio kao potpuno neosnovane tvrdnje u nekim medijima da će potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić preći u SDS kako bi bila njihov kandidat za gradonačelnika Banje Luke.

-Trivić je, zajedno s nama, stub opozicije – rekao je on.

Ponovio je da je neophodno provesti skeniranje glasačkih listića prilikom brojanja kako bi se smanjile izborne prevare, a u kratkom roku došlo do rezultata glasanja.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava PDP deklaracijom traži da NSRS ne dozvoli povećanje stope PDV-a pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement