Connect with us

BiH

Penzioneri voze autobuse, a ne znaju da izdaju kartu

Avatar

Published

on

Penzioneri voze autobuse, a ne znaju da izdaju kartu

Sve masovniji odlazak kvalifikovanih radnika sa ovih prostora velike posljedice ima i po građane koji ostaju i koji zavise od usluga onih koji sreću traže i nalaze u inostranstvu.

Tako, naprimjer, gradske autobuse voze penzioneri koji, da stvar bude gora, čak ne znaju da izdaju ni autobusku kartu.

Valentina S. iz Banjaluke kaže da je nedavno morala da izađe iz autobusa, jer vozaču nikako nije polazilo za rukom da otkuca kartu.

– Kao prvo, za volanom gradskog autobusa sjedio je čovjek koji ima najmanje 75 godina. Dakle, očigledno je riječ o penzioneru kojem je vožnja dopunsko primanje uz penziju. Ništa ne bi bilo toliko sporno da čovjek bar zna da izda kartu, pa se ispred autobusa stvorio ogromni red. Rekla sam mu da ću platiti kartu, ali da mi ona ne treba, na što je vozač odgovrio da moram imati kartu i zamolio me da izađem iz autobusa! Toliko sam se šokirala da sam bez riječi izašla, što je moralo da učini još nekoliko putnika, koji nisu imali mjesečnu kartu. Nismo imali izbora nego da sačekamo drugi autobus – ističe naša sagovornica.

A da se nedostatak kvalifikovanih radnika ne osjeća samo u gradskom prevozu svjedoče i prilično česte scene u ugostiteljskim objektima, u kojima gosti, dok ih konobar posluži i naplati, izgube dosta svojih živaca.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Nedavno sam s porodicom otišao u jedan banjalučki kafić, nadajući se da ćemo provesti ugodno popodne uz piće i druženje. Međutim, izlazak se pretvorio u ne baš prijatno iskustvo, s obzirom na to da je konobar tri puta prišao stolu da bi uzeo narudžbu i dva da bi naplatio ono što smo popili. Riječ je o momku koji, očigledno, nikada nije radio kao konobar, a vjerovatno nema ni ugostiteljsku školu, inače bi, zasigurno, bio bar malo spretniji. Konobar koji je radio prije njega bio je oličenje brzine i sposobnosti, ali je nedavno otišao u Njemačku – naglašava Banjalučanin Slavko D.

Naravno da svakom treba dati priliku da radi i zaradi, ali treba shvatiti i građane koji za svoj novac zahtijevaju korektnu uslugu.

 

 

(srpska info)

Objava Penzioneri voze autobuse, a ne znaju da izdaju kartu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement