Klik Jajce
BiH Jajce Online

Pijaca Joze Ivančevića: Direktnim ugovorima potrošio 148.045 KM

„Šta sad, pandemija i najbolje ne treba ništa ni jesti, ni živjeti?! Mi radimo. Općina stvarno radi. Bori se, ima dobar standard, ima i dobar budžet. Prošle godine smo uložili 15 miliona maraka u infrastrukturu općine. Auto smo kupili, pa šta? Šta rade ministri? Kakva oni auta kupuju? Ne rade ništa, a pljačkaju ovu državu“, poručio je u martu ove godine načelnik Prozor-Rame Jozo Ivančević (HDZ 1990), dok je zadovoljno trljao ruke na automobil od 131.000 KM plaćen iz opštinske kase.

Ivančević se hvalio ulaganjima u infrastrukturu, kao da to čini iz sopstvenog džepa. Dok je opštinom prolazio u novom automobilu, mahao je ugovorima namijenjenim prijateljima, poznanicima i strnački bliskim partnerima. Njima je od početka godine namijenio 24 posla, čije su vrijednosti mahom bile one Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine maksimalno odobrene – 7.020 KM sa uračunatim PDV-om, piše Žurnal.

Da slika bude jasnija, od 31 raspisanog tendera ove godine, 24 ugovora Ivančević je potpisao direktno, sam birajući firme koje će mu ostvarivati zamisli.

Ukupna vrijednost Ivančevićevih „sitnih“ biznisa plaćenih iz budžeta iznosi 148.045 KM, maksimalna vrijednost ove krajnje netransparentne Zakonom omogućene pogodnosti u ovom slučaju iznosila bi 168.480 KM. Tek 20.435 KM, što je razlika ovog iznosa, nije iskoristio da do kraja zavuče ruku u budžet i razdijeli podobnim privatnicima.

The post Pijaca Joze Ivančevića: Direktnim ugovorima potrošio 148.045 KM appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Novalić i ostali: Dokazi o hronologiji postupanja Fikreta Hodžića

Jajce Online

Kako ljudi mogu ići na nargilu, a ne mogu na fakultet?

Jajce Online

Šta BiH može očekivati od samita EU i Zapadnog Balkana?

Jajce Online