Connect with us

Jajce Online

Pilav: Ne postoji mogućnost proglašenja prvaka, opcija je da se modificiraju propozicije

Avatar

Published

on

Direktor Sektora za sport u NSBiH, Elmir Pilav, izjavio je za Hercegovina.info da trenutno ne postoji opcija proglašenja prvaka za zelenim stolom.

Direktor Sektora za sport u NSBiH, Elmir Pilav, izjavio je za Hercegovina.info da trenutno ne postoji opcija proglašenja prvaka za zelenim stolom.

Kako je istakao, plan je da se šampionat okonča jer na tome insistira i UEFA.

“Plan je da se sve odigra do kraja kako je i predviđeno. Takav je i stav UEFA-e, ali Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, no sve ovisi o razvoju ove situacije. Mi smo s klubovima BHT Premijer lige imali video sastanak, a u utorak ćemo imati i s klubovima ženske Premijer lige. Za sada čekamo što će UEFA reći. Zdravlje je na prvom mjestu. Ukoliko mogućnosti budu dozvoljavale, mi ćemo nastojati da se Premijer liga završi”, kazao je Pilav za hercegovina.info, dodavši:

“Hoće li se ostati u ovom sistemu ili će doći do eventualne modikacije sistema takmičenja, to nam ostaje za vidjeti. Postoji opcija da se nastavi u ovom sistemu takmičenja, da se modificiraju propozicije. Hoće li se u doigravanju smanjiti broj utakmica ili neki drugi način, zavisi o razvoju situacije.”

Nagađanja je bilo i oko prekida prvenstva i proglašenja prvaka, ali od toga zasad nema ništa…

“Ta opcije u ovom trenutku ne postoji. UEFA insistira da se takmičenja završe. No, nitko od nas ne može predvidjeti kako će se ova situacija razvijati”, kazao je Elmir Pilav za hercegovina.info.

Tabela Premijer lige

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Pilav: Ne postoji mogućnost proglašenja prvaka, opcija je da se modificiraju propozicije pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement