Connect with us

BiH

Pilav: Nisam potpisala naredbu o izuzimanju Skupštine KS iz naredbi Kriznog štaba

Avatar

Published

on

Pilav: Nisam potpisala naredbu o izuzimanju Skupštine KS iz naredbi Kriznog štaba

S obzirom da su pojedini mediji objavili informaciju da je predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aida Pilav „iz samoizolacije bez obrazloženja izuzela iz naredbi Kriznog štaba Skupštinu Kantona Sarajevo“, predsjednica Pilav uputila je demantij.

Ističe da je u samoizolaciji od 17. oktobra, od kada je potvrđeno Covid pozitivna, a o čemu je javnost detaljno informirana.

„U samoizolaciji sam od 17. oktobra, i nisam učestvovala u pisanju i donošenju Naredbe 66-20/2020“

Tekst pomenute Naredbe potpisala je pomoćnica ministra zdravstva KS, dr. Alma Kadić koja je od strane članova Kriznog štaba određena da koordinira radom ovog savjetodavnog tijela do mog povratka, a čiji je potpis uklonjen sa objavljenog faksimila ove naredbe u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, kazala je Pilav

„Nisam učestvovala u pisanju niti donošenju Naredbe broj 66-20/2020 od 21. oktobra ove godine. Također ističem da nisam konsultovana ni za činjenicu da u potpisu ove naredbe stoji moje ime“.

Podsjetimo, neki mediji su ranije pisali kako je predsjednica kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo izdala naredbu kojom je izuzela Skupštinu KS iz naredbe kriznog štaba da se u zatvorenom prostoru može naći samo 30 ljudi.

bhrt.ba

Objava Pilav: Nisam potpisala naredbu o izuzimanju Skupštine KS iz naredbi Kriznog štaba pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement