Connect with us

BiH

Pitaju se u PDP-u: Šta SNSD još planira uraditi na veleizdajničkom put…

Avatar

Published

on

Pitaju se u PDP-u: Šta SNSD još planira uraditi na veleizdajničkom put...

Iz Pokreta demokratskog progresa (PDP) danas su poručili da sve što su tvrdili o dešavanjima u vezi sa Godišnjim nacionalnim programom (ANP) i puta BiH u NATO se ispostavilo tačnim.

Iz Pokreta demokratskog progresa (PDP) danas su poručili da sve što su tvrdili o dešavanjima u vezi sa Godišnjim nacionalnim programom (ANP) i puta BiH u NATO se ispostavilo tačnim.

“Od momenta kada je slanje Nacionalnog godišnjeg plana (ANP) prvi put spomenut kao dio paketa za formiranje vlasti na nivou zajedničkih institucija, javno smo rekli da je pitanje dana kada će SNSD pristati i na taj korak, samo da bi zasjeo u sarajevske fotelje”, rekla je portparolka PDP-a Anja Petrović.

U PDP-u podsjećaju da su odmah po postizanju dogovora u Predsjedništvu BiH rekli da je Program reformi jednak Godišnjem nacionalnom planu (ANP) za pristupanje MAP-u.

“Sada nam stiže potvrda i iz NATO-a da je BiH zvanično trenutni učesnik MAP-a”, dodala je Petrović.

Ona je kazala da je tužno posmatrati SNSD kako gazi preko svega što su rekli, ali da više zabrinjava što to radi stranka koja ima sve poluge vlasti u Republici Srpskoj, ali i na nivou BiH, zahvaljujući glasovima svojih partnera iz SDA.

“Кada su bili spremni da naprave završni korak ka NATO putu i pogaze Deklaraciju o vojnoj neutralnosti koju je donijela NSRS, kada su bili spremni da čitav sigurnosni sektor predaju u ruke Bošnjacima i prešutno dopuste da se Srbima zaposlenim u pojedinim bh. institucijama zabrani praznovanje Dana RS-a, postavlja se samo pitanje na šta su još spremni i šta planiraju uraditi na veleizdajničkom putu ka potpunom ponižavanju i srozavanju ustavne uloge RS-a. Ono što znamo jeste da ćemo mi parlamentarnim, ali i vanparlamentarnim sredstvima učiniti sve da se ovaj pogubni proces zaustavi“, zaključila je Petrović.

Klix.ba

Objava Pitaju se u PDP-u: Šta SNSD još planira uraditi na veleizdajničkom putu? pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement