1.1 C
Jajce
Ponedjeljak, 25 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Pljačkali apoteke, trgovine i kladionice

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Harisa Mujića (23) i Albina Omerovića (18) iz Lukavca. Mujić je osumnjičen da je počinio deset krivičnih djela razbojništvo u periodu od 14. septembra do početka oktobra 2021. godine na području Lukavca, Gračanice i Tuzle, dok je Omerović osumnjičen da je kao saučesnik sa Mujićem počinio dva razbojništva, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Istraga je otvorena i protiv A.K, osumnjičenog da je pomagao Mujiću prilikom razbojništva u Gračanici 28. septembra ove godine, ali je pušten da se brani sa slobode.

Postoji osnovana sumnja da je Mujić u sedam navrata automobilom dolazio do različitih objekata, kladionica, apoteka, marketa ili trgovinskih radnji u Lukavcu, Gračanici i Tuzli, maskiran kapom „fantomka“ i naoružan pištoljem, te radnicama uz prijetnju pištoljem uzimao novac iz kasa. U dva navrata, u marketima u Gračanici i Lukavcu, su maskirani ulazii Mujić i Omerović i uz prijetnju pištoljima uzimali novac od radnica. U jednoj situciji Mujića je motociklom pred apoteku u Gračanici dovezao osumnjičeni A.K, te ga sačekao dok je uzimao novac, nakon čega su se zajedno udaljili iz objekta.

Procijenjeno je da je u deset razbojništava, za koje su osumnjičeni Mujić i saučesnici, vlasnicima objekata pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 8.500 KM.

Pripadnici MUP-a TK su identifikovali i lišili slobode osumnjičene, te je obavljena kriminalistička obrada. Oni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva, gdje su ispitani.

 

 

(avaz)

The post Pljačkali apoteke, trgovine i kladionice appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Tako neka ne bude među vama!

Jajce Online

U Švajcarskoj od 22. decembra zatvoreni restorani, sportski i rekreacioni centri

Jajce Online

Sjajan derbi na Old Traffordu: Liverpool savladao United i nastavio vjerovati u Ligu prvaka

Jajce Online