Connect with us

BiH

Počelo izmještanje migranata iz Tuzle, bit će prebačeni u Blažuj kod S…

Avatar

Published

on

Počelo izmještanje migranata iz Tuzle, bit će prebačeni u Blažuj kod S...

BiH

Uz pomoć policije

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK, proces premještaja migranata započeo je u ranim jutarnjim satima

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Na autobusku stanicu u Tuzli jutros je stiglo oko 20 autobusa  kojima će više stotina migranata uz pratnju policije biti premješteno u prihvatni centar Blažuj kod Sarajeva, javlja Fena.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK, proces premještaja migranata započeo je u ranim jutarnjim satima. Svim aktivnostima rukovodi Služba za poslove sa strancima te Ministarstvo sigurnosti BiH.

– Služba za poslove sa strancima jutros je započela koodinirati aktivnosti, iz zakonom propisane nadležnosti, u vezi izmještaja migranata na uslovniju lokaciju. Asistenciju u tom procesu pružaju policijski službenici Uprave policije MUP-a TK – kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Prije nekoliko dana ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić zatražio je i od gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića da se problem s migrantskom krizom u Tuzli hitno riješi.

Autor: Foto: AA

Fokus.ba

Objava Počelo izmještanje migranata iz Tuzle, bit će prebačeni u Blažuj kod Sarajeva pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement