Connect with us

BiH

Počinje isplata povećanih penzija, zna se kada će biti isplaćena i raz…

Avatar

Published

onIsplata povećanih penzija od  za 3,5 posto za april počinje danas, 6. maja. Osim uvećane aprilske, penzioneri će dobit i razliku između isplaćene i uvećane penzije za prva tri mjeseca ove godine.
PIO je donio  odluku o usklađivanju penzija u skladu s odredbama člana 79. Zakona o MIO/PIO. Tom odlukom, sve penzije s izuzetkom najviših i penzija ostvarenih u 2019. godini, povećat će se za 3,5 posto s primjenom od 01.01.2019 godine.
Odlukom o usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene penzije ostvarene i u 2019. godini, koje će se također povećati za 3,5 posto.
“Korisnicima penzija ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno oslobodilačkog rata, a prema odredbama navedenog zakona, penzije će biti usklađene za 1,6% s primjenom od 01.01.2019 godine, s izuzetkom minimalnih penzija koje se povećavaju za 3,5 posto, u skladu s odlukom”, saopćili su iz PIO-a.
 
 
(Fokus.ba)
Objava Počinje isplata povećanih penzija, zna se kada će biti isplaćena i razlika pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement