Connect with us

Jajce

Podrška inicijativi “Bolja škola” (FOTO) |

Avatar

Published

on


Podrška inicijativi “Bolja škola” (FOTO)Na inicijativu načelnika općine Jajce Edina Hozana upriličen je zajednički sastanak sa vijećnicima Općinskog vijeća Jajce i inicijativnog odbora grupe „Bolja škola“. Razgovaralo se o Nacrtu prijedloga za uvođenje eksperimentalnog plana i programa u Srednjoj strukovnoj školi Jajce.

Načelnik Hozan iskazao je svoju podršku inicijativi „Bolja škola“ i istako da je ovakav prijedlog  rješenje problema koje ispravlja nepravdu do sada nanošenu drugoj djeci. Prijedlog za uvođenje eksperimentalnog plana i programa u srednjoj strukovnoj školi riješio bi problem dosadašnje diskriminacije, ali i problem segregacije, jednom riječju riješio bi problem u srednjem obrazovanju u Jajcu.
Iz tih razloga načelnik Hozan uputio je poziv, prije svega, svim profesorima, roditeljima i učenicima, ali i svim ostalim građanima da se pridruže ovoj inicijativi i daju svoj doprinos da se problem srednjoškolskog obrazovanja riješi na najbolji način.

Cilj je ukinuti diskriminaciju koja ovdje postoji dugi niz godina i svako rješenje koje će za rezultat imati to, prihvatljivo je, posebno kada to znači ukidanje svakog oblika segregacije.
Inicijativu „Bolja škola“, nakon jučerašnjeg sastanka, potpisala je i većina vijećnika Općinskog vijeća Jajce, a ona će, zajedno sa već poznatim stavom djece, Vijeća roditelja i Nastavničkog vijeća biti dostavljena nadležnom Ministarstvu obrazovanja SBK, ambasadama SAD-a, Njemačke i Francuske, Misiji OSCE-a u BiH, te drugim relevantnim institucijama u BiH koje mogu pomoći u rješavanju problema svakog oblika diskriminacije i segregacije u obrazovanju.
 

(općina jajce)

Comments comments
Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement