Connect with us

BiH

Podrška napadaču na Borjanu Krišto: Njegov se otac borio dok su se nje…

Avatar

Published

onNa Općinskom sudu u Livnu, u četvrtak, 18. maja, u 10 sati, održat će se prvo ročište zbog napada Frane Krišto na zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH Borjanu Krišto.
– Ne možemo, a da se ne zapitamo, šta je s katoličkim oprostom od strane gospođe Krišto koja ne zna biti u crkvi, ako neće sjediti u prvome redu i pobožno sklopiti ruke – navodi se u pismu javnosti Kantonalnog odbora HDZ-a 1990 u Livnu povodom ročišta u slučaju “Krišto protiv Krište”.
“Devedesetka” navodi kako je riječ o “pravosudnopolitičkom spektaklu u režiji hrvatske žene, gospođe Borjane Krišto”.
– Kao što je široj javnosti već poznato, ročište u slučaju “Krišto protiv Krište” održat će se po hitnom postupku. Kolika je sprega politike i sudstva, te koliko je apsurdno govoriti o raspodjeli vlasti, pokazuje i ovaj užurbani proces protiv sina hrvatskog branitelja koji je u afektu burno reagirao, a koji se čak izvinio zbog reakcije koju je i sam nazvao neprimjerenom, ali za koju je, kako je već rekao, imao najmanje 100.000 razloga – navodi HDZ 1990.
U pismu javnosti dodaju kako su Frani Krišti odmah oduzeti dokumenti, a u njegovom privođenju je učestvovao i ministar MUP-a Livanjskog kantona Darinko Mihaljević.
– Protiv njega su istog trenutka započeli politički, sudski i medijski progon. Svega par sati nakon incidenta hitno se sastalo kantonalno predsjedništvo HDZ-a BiH, kako bi raspravili o njegovoj sudbini. Namjerno se odugovlačilo s ispitivanjem, kako bi što duže bio zadržan u pritvoru za kojim uopće nije bilo potrebe, a samo da bi sebi kupili vrijeme i u javnost plasirali neistine. Protiv sina hrvatskog branitelja složne su sve institucije za koje se i njegov otac borio u Domovinskom ratu, dok su njegovi progonitelji sarađivali s okupatorom i potpisivali se ćirilicom. I dok kriminalci prve kategorije, među kojima su i “uvaženi članovi” Borjanine stranke, uživaju sve slobode koje demokratsko društvo nudi, Frano ne može niti u posjetu roditeljima koje je antihrvatska politika, na čelu s Borjanom Krišto, protjerala iz ovoga grada – navodi stranka u pismu i dodaje kako “onih mizernih 100.000 KM neće ovom prilikom previše spominjati, vjerujući kako gospodi iz HDZ-a BiH taj iznos i nije toliko velik kao običnim građanima jer su naviknuli na puno više”.
– Ne možemo, a da se ne zapitamo, zašto se pravosuđe ne pozabavi skupštinskim “papcima” koji su prodali mandat za radna mjesta i ko zna za šta još? Zašto se pravosuđe ne pozabavi lopovima koji su operirali na biračkim mjestima i lažirali volju naroda? Zašto nijedna nadležna institucija nije istražila netransparentnu dodjelu sredstava od strane Vijeća ministara BiH? Ovom prilikom ističemo kako HDZ 1990 staje u odbranu Frane Krište, pravno, politički, a ponajprije ljudski! Ne želimo se uplitati u sudske odluke, ali smo svjedoci kako se sud upliće u politiku i obrnuto. Zanimljivo je i to kako se ministar MUP-a Darinko Mihaljević samo dan poslije Franinog privođenja sastao u četiri oka s “hrvatskom ženom” Borjanom Krišto! Sigurni smo kako nisu samo komentirali vremensku prognozu, ali temu razgovora najbolje znaju njih dvoje – navela je “Devedesetka”.
Ured za informiranje HDZ-a 1990 naveo je kako su spremni organizirati i skup podrške ispred Općinskog suda u Livnu.
 
 
(Faktor.ba)
Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement