Connect with us

Jajce Online

Pogba pokrenuo divnu inicijativu: Fudbaleri Uniteda na meču nosili pos…

Avatar

Published

on

Na inicijativu Paula Pogbe fudbaleri Manchester Uniteda su protiv Newcastlea na ruci nosili crne i bijele trake u znak podrške borbi protiv rasizma.

Na inicijativu Paula Pogbe fudbaleri Manchester Uniteda su protiv Newcastlea na ruci nosili crne i bijele trake u znak podrške borbi protiv rasizma.

Francuski fudbaler je otkrio na koji je način došao do ideje i šta trake predstavljaju.

Razmišljao sam o ovome dugo. Ideja je bila da pružimo igračima podršku i da pokažemo da smo svi isti – crni, bijeli, Kinezi ili ko god, svi smo iste rase”, poručio je Pogba i nastavio:

Dobijamo uvrede ili čujemo da se to dogodilo nekome drugom svake nedjelje. Viđamo to iznova i iznova na mnogim stadionima. I ignorišemo. Ne želim da se upuštam u politiku. Ne želim da se borim kroz projekte FIFA ili UEFA. Uradio sam ovo sam i znam da će to natjerati ljude da pričaju. Želim da pokažem da sam protiv rasizma, nadam se da će ljudi na ovaj način shvatiti neke stvari, da će im ovo pokazati da smo svi jedno”, dodao je Pogba.

PAUL POGBA

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Pogba pokrenuo divnu inicijativu: Fudbaleri Uniteda na meču nosili posebne trake pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement