Connect with us

BiH

Pogledajte gdje su članovi četvorke bodrili sjednicu Skupštine KS i sm…

Avatar

Published

on

Pogledajte gdje su članovi četvorke bodrili sjednicu Skupštine KS i sm...

Nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić objavio je zanimljivu fotografiju na kojoj se vide pojedini kantonalni ministri i zastupnici okupljeni u jednoj prostoriji.

Nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić objavio je zanimljivu fotografiju na kojoj se vide pojedini kantonalni ministri i zastupnici okupljeni u jednoj prostoriji.

Nikšić je, naime, ovu fotografiju objavio nedugo nakon održane vanredne sjednice Skupštine KS koju je sazvala SDA zajedno sa SBB-om i DF-om a na kojoj je s funkcije predsjedavajućeg smijenjen lider NiP-a Elmedin Konaković, a na tu funkciju imenovan Mirza Čelik iz SDA.

Nikšić je, bez opisa, objavio ovu fotografiju uz fotografiju Čelika koji se nalazio u Skupštini na fotelji Konakovića.

Posted by Damir Nikšić on Saturday, December 28, 2019

Fotografija na kojoj se, između ostalog, nalaze ministri iz Vlade KS Haris Bašić, Adnan Šteta, Srđan Mandić, Amel Kovačević, Lejla Brčić, Admir Katica, te zastupnica Segmedina Srna, kao i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, aludira na to da je od danas, te da se radi o zajedničkom gledanju pomenute sjednice Skupštine KS na TV prijenosu i to u samoj zgradi Skupštine odnosno Vlade KS.

Podsjetimo, većina ministara Vlade KS, uključujući i premijera Edina Fortu, osim Zinete Bogunić i Mirvada Kurića, nisu prisustvovali ni vanrednioj, ali ni hitnoj sjednici na kojoj se trebao razmatrati budžet. Zbog te činjenice stigle su oštre kritike iz SDA an račun Forte. S druge strane pored Konakovića i Kojović kao i predsjednik SDP-a Nermin Nikšićč ocijenili su današnje sazivanje sjednica nezakonitim i neustavnim.

Klix.ba

Objava Pogledajte gdje su članovi četvorke bodrili sjednicu Skupštine KS i smjenu Konakovića pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement