14.4 C
Jajce
Srijeda, 31 svibnja, 2023
Lifestyle Svijet

Pogledajte koliko ćete živjeti: Online test koji vam daje procjenu nakon samo par klikova

Lakše je utjecati na osjećaj sigurnosti nego promijeniti svoje gene. Želimo poručiti ljudima kako mogu utjecati na duljinu života i njegovu kvalitetu, rekao je profesor Lyle Ungar

Radi se o pitanjima koja obuhvaćaju određene životne navike, a sastavio ih tim statističara i znanstvenika Sveučilišta u Pennsylvaniji, a odgovori na njih otkrivaju u kojoj dobi biste mogli umrijeti. Tvrde kako je vjerojatnost, da će doista biti tako, čak 75 posto.

Rezultati se temelje na podacima Američkog Nacionalnog instituta za zdravlje i Američke udruge umirovljenika na pola milijuna uzoraka koje su prikupljali deset godina. Pitanja, također, obuhvaćaju prihode, obrazovanje, bračni status…

– Lakše je utjecati na osjećaj sigurnosti nego promijeniti svoje gene. Želimo poručiti ljudima kako mogu utjecati na duljinu života i njegovu kvalitetu – pojasnio je Lyle Ungar, profesor računalnih i informacijskih znanosti na Sveučilištu u Pennsylvaniji.

Njegov savjet svima je da ne puše, stavljaju sigurnosni pojas i nose kacigu dok voze bicikl. Ali, najveća stavka koju bi trebali uvrstiti u svakodnevicu je – redovito vježbanje, dovoljno je sat vremena u danu, a ne treba zanemariti ni važnost sretnog ljubavnog života.

24sata

– Možete dobiti dodatna dva sata života s jednim satom vježbanja. Osim toga, u starosti ćete biti zdraviji i osjećat ćete se bolje. Također, zaljubite se želite li živjeti još pola desetljeća na ovom planetu. Ljudi koji su sretni u dobrim ljubavnim vezama žive u prosjeku pet godina duže od onih kojima nije tako – napominje profesor.

Test možete riješiti OVDJE

Na engleskom je jeziku, no vrlo je jednostavan za ispuniti. Na kraju ćete dobiti broj godina koliko biste ukupno mogli živjeti. Naravno, u svakom trenu života navije ili neke okolnosti se mogu promijeniti, tako da taj test nemojte shvaćati vrlo ozbiljno, on je više smjernica za zdraviji život.

Izvor: 24sata

Povezane vijesti

Ovih 12 savjeta pomoći će vam da iz zime izađete bez viška kilogr…

Jajce Online

Izvoz iz Federacije BiH u prošlom mjesecu manji za čak 15,4 posto u odnosu na prošlogodišnji travanj

Glavni Urednik

Čović čestitao Vučiću i Orbanu

Glavni Urednik