Connect with us

BiH

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima na sjeveru i jugu z…

Avatar

Published

on

Pojačana frekvencija vozila zabilježena je na graničnim prelazima Hum, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog lokalnih padavina upozorava se na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz i savjetuje opreznija vožnja.
Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Za danas su najavljeni radovi na asfatiranju na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez. Vozila će, od osam do 18 sati, na ovoj lokaciji saobraćati naizmjenično, jednom trakom, tako da se očekuju gužve i duža zadržavanja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na relaciji Jajce-Bugojno-Jablanica danas od 9:30 do 17 sati kreće se kolona Oldtimer vozila u redovnom režimu saobraćaja.

 

 

(AA)

Objava Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima na sjeveru i jugu zemlje pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement