Connect with us

BiH

Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

Avatar

Published

on

granica

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Zbog radova na dionici autoceste A-1 smjer Tarčin-Lepenica zatvoreni su tuneli Vis, 25. novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila prometuju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu prometa.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje se izvode sanacijski radovi i gdje se prometuje usporeno: Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Šićki Brod-Orašje, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo i Šešlije-Modriča, priopćeno je iz BIHAMK-a.

(Srednjabosna.com)

Objava Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement