Connect with us

Jajce Online

Pojašnjeno zbog čega je Zvezda prekršila finansijski fair-play: Za sve…

Avatar

Published

on

Mnoge je u regionu prekjučer iznenadila informacija najprije iz kazahstanskih medija, a onda i na zvaničnom sajtu UEFA, da je Crvena zvezda kažnjena sa 50.000 eura zbog kršenja finansijskog fair-playa.

Mnoge je u regionu prekjučer iznenadila informacija najprije iz kazahstanskih medija, a onda i na zvaničnom sajtu UEFA, da je Crvena zvezda kažnjena sa 50.000 eura zbog kršenja finansijskog fair-playa.

Ostalo je nejasno kako je šampion Srbije konkretno prekršio FFP, ali sada je stiglo detaljno objašnjenje od strane Zvezdinog finansijskog direktora Marka Petrovića.

U izjavi koju je prenio Tanjug, Petrović otkriva da je sve počelo od Zvezdine neispunjene obaveze prema Manchester Cityju u vezi broja nastupa Luke i Ivana Ilića, koji su poslije dogovora sa Građanima izvjesno vrijeme bili na pozajmici u Zvezdi, uz taj dodatni uslov o broju upisanih nastupa tokom sezone.

”Po osnovu ugovorenih penala nastala je obaveza Kluba prema Manchester Cityju u iznosu od 480.000 eura. Klub je bio u stalnoj komunikaciji sa nadležnima iz Cityja u vezi rješenja pitanja nastale obaveze.

Bilo je više opcija koje su između ostalog uključivale potencijalni otpis predmetne obaveze u slučaju dalje saradnje dva kluba i eventualnog budućeg transfera”, objašnjava Petrović.

Zvezda je potom postigla dogovor sa Manchester Cityjem o odlaganju plaćanja pomenutih obaveza, što je i potvrđeno pisanim putem 26. septembra, četiri dana prije roka koji predviđaju pravila UEFA licenciranja i finansijskog monitoringa pod kojima se nalazi Manchester City.

Međutim, opet se pojavio problem, pa Zvezda ne samo da je morala da plati tih 480.000 koje je planirala da odloži, ili eventualno u nekom kasnijem dogovoru sa Engelzima i da se to otpiše, nego će morati platiti i dodatnu kaznu u iznosu od 50.000 eura.

”Štiteći interese kluba nismo izvršili plaćanje obzirom da smo bili stava da je sporazumom od 26. septembra obaveza odložena, te da postoji eventualna mogućnost i da se ista u narednom periodu otpiše.

Klub je imao sredstva da izvrši uplatu, ali cijeneći da je obaveza odložena i da postoji mogućnost otpisa iste u budućnosti odluka je bila da se plaćanje ne izvrši.

Međutim, UEFA nije prihvatila kao konačan sporazum postignut 26. septembra već isti, ali sa kasnijim datumom (nakon 30. septembra) te je donijeta odluka da je klub imao dospjelu obavezu prema engleskom klubu na dan 30. septembar.

Istog dana, 18. novembra, po prijemu obavještenja od UEFA, klub je izvršio u cijelosti uplatu prema Manchester Cityju u iznosu od 480.000 eura, ali je uprkos tome UEFA obavijestila Klub o kazni od 50.000 eura usljed probijanja rokova plaćanja”, zaključio je Petrović.

SUPERLIGA SRBIJE

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Pojašnjeno zbog čega je Zvezda prekršila finansijski fair-play: Za sve je kriv dug prema Manchester Cityju pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement