Connect with us

BiH

Policija blokirala centar Sarajeva i provjerava sve, od šahtova do sak…

Avatar

Published

on

Policija blokirala centar Sarajeva i provjerava sve, od šahtova do sak...

Sarajevska policija blokirala je glavnu saobraćajnicu u gradu kojom će se danas kretati učesnici prve bosanskohercegovačka povorke ponosa.

Sarajevska policija blokirala je glavnu saobraćajnicu u gradu kojom će se danas kretati učesnici prve bosanskohercegovačka povorke ponosa.

Policajci zajedno sa psima za otkrivanje eksplozivnih sredstava vrše kontradiverzioni pregled kompletnog područja kako bi osigurali rutu kojom će se kretati učesnici povorke. Policajci provjeravaju svaki dio ulice, od uličnih saksija, šahtova, ugostiteljskih objekata i drugih lokacija. Detaljno se pregledaju i sve medijske ekipe koje će pratiti današnju povorku.

Ispred Vječne vatre, odakle će danas tačno u podne krenuti šetnja prema Trgu Bosne i Hercegovine, od jutros se okupljaju organizatori povorke. Oni pripremaju zastave, majice i druge rekvizite koje će nositi učesnici povorke ponosa. Ranije je najavljeno kako bi na povorku trebalo izaći oko 500 ljudi, ali vjerovatno je kako će ovaj broj biti i veći.

Ugostiteljski objekti u Titovoj ulici danas će raditi, ali će prilaz trasi puta kojom prolazi povorka biti blokiran. Ulaz na povorku bit će moguć do 11 sati iz ulice Kulovića, a oni koji uđu na povorku neće moći napustiti prostor do kraja povorke, odnosno do 14 sati. Također će biti blokirana i ulica od mosta Vrbanja prema zgradi Parlamenta BiH.

Veliki broj policijskih vozila od ranih jutarnjih sati kruže Sarajevom pripremajući protor glavnog grada za nesmetano održavanje povorke poinosa. Na ulicama Sarajeva će biti više od 1.000 uniformisanih policijskih službenika, ali i onih u civilu.

Jutros su u centru Sarajeva osvanuli plakati na kojima je logo s porukom “Ima izać’” prekrižen crvenim linijama. Međutim, brzom rekacijom aktivista za borbu prava LGBTIQ osoba, plakati protiv povorke brzo su uklonjeni.

Danas će se održati i kontraskup povorki ponosa na Ciglanama, a zbog ova dva okupljanja u gradu će doći do velikih izmjena u odvijanju saobraćaja.

Klix.ba

Objava Policija blokirala centar Sarajeva i provjerava sve, od šahtova do saksija pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement