Connect with us

BiH

Policija vodi istragu protiv muškarca zbog komentiranja na internetu

Avatar

Published

onNakon što su početkom travnja tri osobe uhićene na području BiH u samo pet dana zbog govora mržnje u komentarima na internetskim portalima, ta policijska akcija, kako se čini, širi se i na ostatak BiH.
Naime, kao nam je potvrdio Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBK, Policijskoj upravi Travnik stigao je zahtjev za obradom predmeta od strane MUP-a Kantona Sarajevo koji se odnosi upravo na govor mržnje i prijetnje na internetu.
Policijska uprava Travnik zaprimila je zahtjev od strane kolega iz MUP-a KS koji se odnosi na djela vezana za komentiranje na internetu, govor mržnje i prijetnje od strane muškarca iz Travnika. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kazao je Hodžić.
Neslužbeno, u policijskim redovima čuli smo negodovanje zbog, pretpostavljaju, prvog od mnogih zahtjeva za obradu koji se tiču djela koja proizilaze iz komentara na portalima i društvenim mrežama, obzirom da bi policijska reakcija na provjeravanje sadržaja komentara i operativne radnje zahtijevale previše službenika i vremena kojega zbog redovnog posla ionako nemaju previše.
Podsjetimo, policijski sužbenici locirali su 1. travnja jednu osobu na području Tuzle, a druge dvije osobe 4. travnja na području Sarajeva zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.
Sve tri osobe su zloupotrijebile mogućnost komentiranja vijesti na portalu anonimno iznoseći razne uvrede na vjerskoj, nacionalnoj i drugim osnovama, kao i prijetnje trećim osobama pod svojim pseudonimima.
 
 
(drukciji.ba)
Objava Policija vodi istragu protiv muškarca zbog komentiranja na internetu pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement