7.5 C
Jajce
Četvrtak, 8 veljače, 2024
Jajce

Politička (ne)kultura stranke SDA i kićenje tuđim perjem

Potaknuti nedavno objavljenim informacijama koje je prenio i jedan lokalni portal o “zaslugama” stranke SDA za moguću izgradnju kraka plinovoda “Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Hrvatska” do Jajca, istražili smo tvrdnje u navedenom tekstu.

U članku se navodio kako je stranka SDA nedavno predložila žurne izmjene plana kojim su se u drugoj fazi projekta izgradili odvojci za neke gradove uključujući i Jajce. Što je od svega istina?

Navedena inicijativa stanke SDA nije niti moguća niti potrebna jer je inicijativom federalnog zastupnika Marka Sarafa odvojak za Jajce uveden u plan još 2022. godine. Naime, nakon što je plan izgradnje Južne interkonekcije već bio prošao Zastupnički dom Federalnog parlamenta, u Domu naroda je reagirao zastupnik Saraf te uložio amandman da se u sklopu plinovoda planira izgradnja kraka za Jajce. Amandman je upućen prema Federalnoj vladi koja ga je kasnije prihvatila i unijela u plan izgradnje plinovoda.

Kakvu inicijativu sada pokušava provesti stranka SDA i da li se tu radi o obmanjivanju javnosti i skupljanju jeftinih političkih poena ostaje da se vidi, ali u svakom slučaju se radi o nekorektnom ponašanju i kićenju tuđim perjem.

Ukoliko i kada do našeg kraljevskog grada dođe krak plinovoda, jajčani se trebaju zahvaliti zastupniku Marku Sarafu.

(klik jajce)

Povezane vijesti

NK Jajce izborili razigravanje za 2. ligu

Glavni Urednik

8. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada, “Jajce 2023”

Glavni Urednik

Nadbiskup Tomo Vukšić u Dobretićima: I danas učimo od svetog Ante

Glavni Urednik