-4.9 C
Jajce
Srijeda, 19 siječnja, 2022
BiH Jajce Online

Pomoćnike Petevu odredit će IO NSBiH, za mjesto tehničkog direktora kandidat i Spahić

Nakon što je jučer na vanrednoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH bugarski stručnjak Ivaylo Petev izabran za novog selektora Zmajeva, iduće sedmice bit će određeni i njegovi pomoćnici.

Nakon što je jučer na vanrednoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH bugarski stručnjak Ivaylo Petev izabran za novog selektora Zmajeva, iduće sedmice bit će određeni i njegovi pomoćnici.

Međutim, ovog puta će biti napravljen izuzetak. Potpredsjednik NSBiH Milorad Sofrenić naglašava kako svoje pomoćnike, za razliku od prethodnika, neće moći predložiti Petev.

“Imali smo situaciju da su nas ranije skupo koštali pomoćnici koje su u stručni štab dovodili Robert Prosinečki i Mehmed Baždarević. Stoga ćemo gledati kako da sada ipak malo uštedimo. Petevu je još ranije to saopšteno. On neće imati svoje prijedloge, ali ćemo ga svakako konsultovati kada budemo odredili nove članove stručnog štaba. Možda on ne bude želio nekog od trenera koje mi predložimo, mada su šanse za tako nešto možda jedan posto”, ističe Sofrenić.

Na redovnoj sjednici IO NSBiH, zakazanoj za 27. januar, bit će imenovano pet članova stručnog štaba, a skupu će prisustvovati i novi selektor. No, ipak neće biti izabran i tehnički direktor reprezentacije.

Sofrenić je na jučerašnjoj press-konferenciji istakao kako će ta funkcija biti ponuđena Sergeju Barbarezu, ali je legendarni kapiten Zmajeva sinoćnjom objavom na Instagramu poručio kako ne želi imati ništa sa trenutnom postavom Saveza.

“Za tehničkog direktora imamo vremena. On će biti određen do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, nećemo žuriti. Kao što sam rekao, planirano je da se obavi razgovor s Barbarezom, želimo i javnosti poslati poruku da ga želimo u reprezentaciji. Vjerujem da je funkcija tehničkog direktora idealna kako bi se on adaptirao na rad u selekciji, uspostavio komunikaciju s ostalima… Ako on to ne želi, Bože moj, razgovarat ćemo i s nekim drugim kandidatima. Mi svakako želimo da na tom mjestu bude neko od bivših reprezentavaca, ljudi koji su ostavili trag. Jedna od opcija je i Emir Spahić”, kaže Sofrenić.

Na istoj sjednici bit će razgovora i o selektoru U-21 reprezentacije.

“Slobodanu Starčeviću je istekao ugovor, ali mislim da su dobre šanse da on ostane na tom mjestu. Imao je zaista zapažene rezultate, mlada reprezentacija pod njegovom palicom je odlično igrala, tek pukim nedostatkom sreće izgubila od Njemačke, a ono u Moldaviji je tek posebna priča. Lično vjerujem da bi najbolje bilo sa njim nastaviti saradnju”, konstatuje potpredsjednik NSBiH.

KOMENTARI

The post Pomoćnike Petevu odredit će IO NSBiH, za mjesto tehničkog direktora kandidat i Spahić appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

(VIDEO) Za historiju: Johann Zarco u Kataru vozio najvećom brzinom ikad u MotoGP-u

Jajce Online

Pezić: Ženina nezavisnost od muža je najveći problem

Jajce Online

Prije podne sunčano, popodne naoblačenje

Jajce Online