Connect with us

BiH

Ponovo lijepe vijesti iz TK – Već 7 dana bez novih slučajeva zaraze

Avatar

Published

on

Ponovo lijepe vijesti iz TK – Već 7 dana bez novih slučajeva zaraze

U Tuzlanskom kantonu već sedam dana niti jedan testirani uzorak nije bio pozitivan na koronavirus, a za to vrijeme urađena su 893 testa. Za isto vrijeme opravilo su 12 pacijenata kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo virusa SARS-CoV-2.

U Zavodu za mikrobilologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla u posljednja 24 sata testirana su 132 uzorka na koronavirus, a niti jedan od njih nije pozitivan, rekla je danas ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Trenutno imamo 58 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 u TK. Broj oporavljenih koji su otpušteni iz bolnice iznosi 20, a tri pacijenta su se oporavila u kućnoj izolaciji. Jedna osoba je prebačena u drugi kanton zbog nastavka liječanja i imali smo dva smrtna slučaja” – kaže ministrica Čolić.

U UKC-u Tuzla, od 27. marta do danas, testirano je 2.514 uzoraka od kojih su 84 bila pozitivna. U kućnoj izolaciji na području TK nalazi se 807 osoba.

Na UKC-u Tuzla od bolesti COVID-19 liječi se pet osoba, a u Medicinskom institutu Bayer jedna osoba te jednu osobu u brčanskoj bolnici. U kućnoj izolaciji je 51 osoba pozitivna na koronavirus” – dodaje Čolić.

Hospitalizirani pacijenti su u stabilnom stanju i niko od njih nije priključen na respirator.

Klaster MIB-a sada broji 25 pacijenata, klaster Srebrenik 13, klaster Klinike za ORL UKC-a Tuzla 10, klaster Sapna sedam, klaster Tuzla dvije i jedna “nesvrstana” osoba u Tuzli. Ugašeni su klasteri u Lukavcu, Gračanici i Banovićima. U TK je ukupno 58 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19.

Objava Ponovo lijepe vijesti iz TK – Već 7 dana bez novih slučajeva zaraze pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement