Connect with us

BiH

Potresna ispovijest: Došli smo na odmor da uživamo s djecom, a sada Mi…

Avatar

Published

on

Došli smo na odmor da uživamo s djecom dvije sedmice, a eto sada Milu vraćamo u sanduku, ovom rečenicom je Miroslav Janković, otac dvoipogodišnje djevojčice koja je preminula u Zdravstvenom centru Surdulica nakon što joj je pozlilo i počela da se guši u hotelu na Vlasinskom jezeru, počeo svoju ispovijest za ”Kurir”.

Miroslav je sa suprugom i djevojčicama bliznakinjama Milom i Lenom prošle subote došao na odmor u Vranje kod rođaka.

– U četvrtak ujutro smo stigli u hotel na Vlasinskom jezeru, gdje smo imali uplaćen apartman. Pošto smo se smjestili, otišli smo na ručak, a onda smo se vratili u sobu da se odmaramo. Beba se osjećala dobro, osim što joj je prethodna dva-tri dana curio nosić. Primijetili smo i da je malo malaksala. Ona i njena sestra bliznakinja su prijevremeno rođene u 36. sedmici, ali osim sitnih prehlada, nisu imale nikakve zdravstvene probleme – kazao je otac djevojčice, prenosi Hayat.ba.

Malenoj Mili je pozlilo u četvrtak oko 20 sati, otac je krenuo po pomoć, ali se ispostavilo da Dom zdravlja u Crnoj Travi nema adekvatno sanitetsko vozilo, a jedini dežurni ljekar nije smio napustiti ordinaciju.

– Kada su iz ZC Surdulica rekli da nemaju vozilo, oko 20:30 sati je supruga s Milom krenula kombijem ka bolnici, a ja sam ostao s Lenom u sobi. Nisam bio ni s kim od ljekara u kontaktu i ne mogu nikoga da krivim. Dijete je još u sobi počelo da se guši i poplavilo je u roku od nekoliko minuta, ali davala je znake života. Kad je ljekarska ekipa iz ZC Surdulica krenula prema nama, za 12 minuta su stigli do pola puta i sreli se s vozilom u kom je bila supruga s djetetom. Ljekari su pokušali sve što su mogli, ali je Mila već bila umrla – rekao je Miroslav i dodao kako je njegova supruga Biljana potpuno utučena.

Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se Mila ugušila od vode u plućima, a ostale analize bit će gotove za 15 dana. Sahrana će, najvjerovatnije, biti u ponedjeljak u Rumi.

Druga djevojčica Lena, sestra bliznakinje preminule Mile, u bolnici je u Vranju, gdje su je ljekari zadržali zbog upale pluća.

– Odveli smo drugu bebu na pregled u Vranju i ispostavilo se da je zakačila neki virus i da ima upalu pluća. Ostao sam s njom u bolnici, a supruga je u kući kod svoje familije, jer je potpuno slomljena ovom tragedijom koja nas je zadesila – kazao je Janković.

Please follow and like us:

(Srednjabosna.com)

Objava Potresna ispovijest: Došli smo na odmor da uživamo s djecom, a sada Milu vraćamo u sanduku pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement