Connect with us

BiH

Potresna priča: Dvostruki doprvak Jugoslavije danas preživljava kao sm…

Avatar

Published

on

Potresna priča: Dvostruki doprvak Jugoslavije danas preživljava kao smetlar

Potresna priča: Dvostruki doprvak Jugoslavije danas preživljava kao smetlar

Srpske medije ponovo je zaintrigirala sudbina Ljubiše Avramelovića, dvostrukog boksačkog doprvaka u pokojnoj Jugoslaviji.

Naime, nekadašnji vrsni sportaš iz Zaječara danas radi kao smetlar. Nastupio je u 350 borbi, od 1979. do 1985. godine četiri puta je u papir-muha kategoriji bio prvak Srbije, a uspjeli su ga poraziti samo 38 puta.

– Kako je vrijeme prolazilo, shvatio sam da me čeka ono što i mnoge boksače. Čim su završili karijeru, svi su ih zapostavili. Eto, to se dogodilo i meni. Ni nekad se nije baš moglo živjeti od boksa, ali se živjelo bolje – prenosi njegovu priču portal Telegraf.

Početkom devedesetih neimaština ga je nagnala da preseli u Austriju.

– Čistio sam zgrade, radio sam u nekoj trgovini i spavao u podrumu kod tog gazde. Prao sam i suđe. Posao nikad nisam birao. Tamo sam bio sam, a novac sam slao obitelji.

Kada se vratio 1996. godine u Srbiju, supruga se već preudala i izbacila ga na ulicu.

– Našla je drugog, istjerala me. Tri dana sam spavao pored rijeke Timok dok nisam našao stan. Bio je travanj. Skupio bih kartone, legao na njih, pa se opet pokrio drugim kartonima. Svi su me lagali tada, obećavali mi i posao i stan…

U međuvremenu se uspio zaposliti kao djelatnik Gradske čistoće, a živi u skromnoj kućici u kojoj jedna prostorija čini kuhinju, dnevni boravak i spavaću sobu.

– Sve medalje sam odnio i bacio u selo. Podsjećale su me na ono šta sam nekad bio i što sam sad. Boljelo me dok sam ih gledao. Ako unuka poželi, samo ću ih njoj jednom pokazati. Drugi su uvijek imali neku korist od tih medalja, ja najmanje – kazao je.

Do mirovine su mu ostale još dvije godine. Tada će napuniti 65 godina.

– Dok vrijediš, tapšaju te po ramenu. Poslije te zaborave. Ali ne kajem se što sam boksao.

vecernji.ba

(Srednjabosna.com)

Objava Potresna priča: Dvostruki doprvak Jugoslavije danas preživljava kao smetlar pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement