Connect with us

BiH

POTVRĐENO Vencel Pralas je u teškom stanju. U 14 dana dva puta izlazio i vraćao se u BiH

Avatar

Published

on

POTVRĐENO Vencel Pralas je u teškom stanju. U 14 dana dva puta izlazio i vraćao se u BiH

Mostarski poduzetnik Velimir Pralas, prvozaraženi korona virusom na području Mostara i Hercegovine, do 17-og ovog mjeseca kada je utvrđeno da je obolio od Covida 19 u nekoliko je navrata ulazio i izlazio iz BiH u Hrvatsku, saznaje HMS iz poudanog izvora, koji nije želio da mu otkrivamo identitet dok traje istraga Tužiteljstva HNŽ-a.

Sam Pralas, koji je optuživan da je prikrio informaciju da je bio u Italiji negirao je kako je boravio u toj zemlji, žarištu Corona virusu, prije povratka u Mostar.

Pralas je izašao iz BiH u Hrvatsku 3.ožujka i vratio se u zemlju 7.-og, pa je ponovo izašao iz BiH u Hrvatsku 10-og i vratio se 13-og.

Granična policija BiH dok traje istraga Tužiteljstva HNŽ-a o tome kako je Corona virus ušao u SKB Mostar, je li i tko napravio propust, o slučaju prelaska državne granice Velimira Pralasa ne daje nikakve informacije.

Podsjetimo, Velimir Pralas i njegov sin 16-og ovog mjeseca došli su u Centar urgantne medicine SKB Mostar s respiratornim teškoćama i upalom pluća. Smješteni su na Odjel za plućne bolesti.Sutradan su testirani na COVID-19, te je za Velimira utvrđeno da jepozitivan, a za sina negativan na Covid 19.

Nakon toga korona virus otkriven je kod Pralasove supruge, te jedne rodilje koja je radila u njegovoj tvrtki. Od tada do danas zaraza korona virusom u Mostaru otkrivena je kod još tri osobe, koji su bili u kontaktu s Pralasom.

Zbog ovom slučaja 26 djelatnika SKB Mostar je upućeno u izolaciju, kao i 60 osoba koji su bili u kontaktu s Pralasom.

Infektolog dr. Jurica Arapović s Klinike za Infektivne bolesti SKB Mostar jučer je na press konferenciji Stožera Civilne zaštite HNŽ kazao da je Paralas u teškom stanju, te da će biti priključen na aparate za ujmetno disanje./HMS/

(Srednjabosna.com)

Objava POTVRĐENO Vencel Pralas je u teškom stanju. U 14 dana dva puta izlazio i vraćao se u BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement