Connect with us

BiH

Povoljni vremenski uslovi za vožnju

Avatar

Published

on

Nesmetano odvijanje saobraćaja na putevima u BiH

Vremenski uslovi su povoljni i saobraća se po suvom kolovozu, uz dobru vidljivost i slabiji promet vozila. IZ BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama.

U toku su radovi na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1. Za vrijeme ovih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na regionalnom putu Priboj-Sapna (dionici Rastošnica-Goduš), zbog sanacionih radova, saobraćaj se još danas obustavlja u vremenu od 07 do 19 časova. Za vrijeme ove obustave u funkciji su alternativni pravci Snježnica-Priboj-Tuzla i Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici, službe timova civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osobe s boravkom u BiH, osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osobe koje imaju izdatu dozvolu od Savjeta ministara).

Danas od 5 časova na području Hercegovačko-neretvanskog kantona zabranjuje se kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prelazu Gradiška.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 do 05 časova ujutro.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

bhrt.ba

Objava Povoljni vremenski uslovi za vožnju pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement