Connect with us

BiH

Požar na Rujištu kod Mostara ugrozio 50 objekata

Avatar

Published

on

Požar na Rujištu kod Mostara ugrozio 50 objekata

Požar na lokalitetu Rujišta kod Mostara, koji je i dalje aktivan, ugrožava 50-ak kuća – vikendica, kao i stanište endemske vrste bora munike, a zbog veličine požara i nepristupačnog terena zatražena je i međunarodna pomoć u gašenju, izvijestio je Operativni centar Civilne zaštite HNŽ.

[embedded content]

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar stalno su na terenu i pokušavaju požar staviti pod kontrolu, a prethodnih dana u gašenju je pomagao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Na području opštine Konjic aktivni su požari u Ovčarima, na Vrapču, Živašnici, kod sela Bušćak, u Spiljanima, na Donjem Selu, u Baždarevićima i u Kostajnici.

Na tom području juče je u jutarnjim časovima helikopter Oružanih snaga BiH dejstvovao sa 16 izbačaja vode u blizini Kostajnice. Požar nije ugašen, ali je znatno smanjena brzina širenja prema Kostajnici u konjičkoj opštini i Glodnici u opštini Jablanica.

U opštini Prozor-Rama aktivan je požar na lokalitetu Tršćana. Sva požarišta na tom području smanjila su intenzitet, te trenutno ne ugrožavaju naseljena mjesta, saopštili su iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ.

bhrt.ba

Objava Požar na Rujištu kod Mostara ugrozio 50 objekata pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement