Connect with us

Jajce

Poziv za učešće na lokalnim izborima!

Avatar

Published

on

-Pozivam građane Jajca koji žele sudjelovati u radu političke stranke Narod i Pravda Jajce te koji pokazuju interes za učešće na predstojećim Lokalnim izborima za političku vlast a sve u svrhu općeg dobra zajednice mogu se uključiti u aktivan rad stranke.

Narod i Pravda Jajce aktivno se priprema za Lokalne izbore te nudi politički program kandidatima i biračima te vrši regrutiranje elite u biračka tijela. Demokratskim putem će se vršiti selekcija i izbor kandidata za opće izbore.

Zajedničko pronalaženje rješenja, dogovaranje i realizacija zajedničkih ciljeva, prihvatanje zajedničkih ideja, odgovornost prema dosadašnjim odlukama cilj je i način zaštite vrijednosti i ljudskih prava.

Pozivam građane (studente, radno-aktivno stanovništvo, umirovljenike) bez obzira na vjersku, nacionalnu, etničku i druge pripadnosti da aktivno učestvuju u životu zajednice kako bi buduću vlast činili ljudi koji su zajedničkim snagama i idejama zastupali zajedničke interese i na taj način efikasno kontrolisali organe i institucije. Bitan je pojedinac (član) koji će iznijeti stav i na taj način učestvovati u kvalitetnom formiranju zdrave zajednice.

Nakon četvrtine stoljeća, vladavine istih i/ili sličnih, predlažem promjenu da samo sposobni autoriteti uz stvaranje i preciziranje programskih ciljeva budu spremni za preuzimanje vlasti. Članstvo stranke i poštovanje demokratskih vrijednosti su jedini uspjeh za bolju i kvalitetniju budućnost.

U narednom periodu, a u skladu s preporukama i naredbama Federalnog kriznog štaba o mjerama za sprečavanje širenja korona virusa, planiramo precizirati članove i predstavnike mjesnih odbora kao i imenovanje kandidata za Općinsko vijeće Jajce za predstojeće Lokalne izbore.

Svi zainteresovani kandidati mogu se javiti porukom u inbox Fb stranice ili lično/osobno predsjedniku Narod i Pravda Jajce.

Datum početka rada kancelarije Narod i Pravda Jajce naknadno će biti objavljen, stoji u saopćenju kojeg potpisuje dr. Ismar Halilović, predsjednik Narod i Pravda Jajce

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement