Connect with us

Jajce Online

Poznati novinar Avdić popio kafu s disciplinskim tužiocem Hadžiomerovi…

Avatar

Published

on

Nakon što je danas “Avaz” dobio fotografiju na kojoj se vidi poznati novinar Avdo Avdić,  koji vodi portal istraga.ba i piše o stanju u bh.pravosuđu, kako sjedi u društvu Selima Karamehića, sudije Osnovnog suda Brčko Distrikta i stalnog član VSTV BiH i Mirze Hadžiomerovića, zamjenika glavnog disciplinskog tužioca, zatražili smo njihov komentar.

Član VSTV-a Karamehić, koji je ujedno i član disciplinske komisije VSTV-a, potvrdio nam da je danas bio na kafi s Avdićem i Hadžiomerovićem, u jednom, kako je rekao kafiću na Ilidži. No, kako nam je pojasnio, izašao je u šetnju i slučajno sreo Avdića i Hadžiomerovića.

– Ja sam izašao u šetnju i došao da popijem kafu, gdje sam sreo Avdu i Mirzu Hadžiomerovića. Sjeli smo, popili kafu, ne znam šta je tu problem. Ne znam je li to u duhu ovog nezakonitog snimanja i praćanje, ali, fotografija je tačna i nastala je na Ilidži. Malo smo razgovarali o ruskom utjecaju, ali i o situaciji u bh. pravosuđu. Bili smo tu pola sata, ja sam otišao svojim putem oni svojim. Nemam razlog da bilo šta skrivam, nemam ja toliki uticaj u pravosuđu- rekao nam je Karamehić.

Karamehić, Hadžiomerović i Avdić: Uslikani u jednom kafiću na Ilidži

Karamehić, Hadžiomerović i Avdić: Uslikani u jednom kafiću na Ilidži

FOTO: ČITALAC


I disiciplinski tužilac Hadžiomerović potvrdio nam je da je bio danas u društvu Avdića i člana VSTV-a Karamehića.

– Tačno je da sam bio na kafi s sudijom Karamehićem i novinarom Avdićem. Razgovarali smo o nekim privatnim temama u kojima je Avdo pričao o ruskom utjecaju, a marginalno smo nešto razgovarali i o pravosuđu – kaže Hadžiomerović.

Sastanak i popodnevnu kafu potvrdio je i Avdo Avdić.

– Ja sam jutros izašao na Ilidžu da tražim ovu jednu vehabijsku skupinu, koja fotografiše po kafanama za Muhameda Ajanovića i Adisa Drndu i slučajno sam sreo Hadžiomerovića i onda smo otišli na kafu. Onda smo sreli i Karamehića – rekao nam je Avdić

The post Poznati novinar Avdić popio kafu s disciplinskim tužiocem Hadžiomerovićem i članom VSTV-a Karamehićem appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement