Connect with us

Senzor24

Poznati svi učesnici i jakosne grupe za Svjetsko prvenstvo 2018. …

Jajce Press

Published

on


Pobjedom Perua protiv Novog Zelanda kompletiran je broj od 32 reprezentacije koje će 2018. godine nastupati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Učešće na Mundijalu iz Evrope su osigurale reprezentacije Belgije, Engleske, Francuske, Njemačke, Islanda, Poljske, Portugala, Srbije, Španije, Hrvatske, Švicarske, Švedske, Danske, kao i domaćina Rusije, a od visokorangiranih reprezentacija sa Starog kontinenta na smotru najboljih nisu se plasirale Italija (15.), Holandija (20.), Sjeverna Irska (23.) i Slovačka (24.).

Od pomenutih repreznetacija Srbija, Holandija i Danska nisu nastupale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, a najveće iznenađenje svakako predstavlja eliminacija Italije od Švedske.

Iz Južne Amerike plasman u Rusiju osigurali su reprezentacije Brazila, Argentine, Kolumbije, Urugvaja i Perua, a najveće iznenađenje predstavlja činjenica da se Čile kao deveta reprezentacija svijeta nije plasirao na Svjetsko prvenstvo. Iz Azije su plasman na smotru najboljih osigurali Iran, Japan, Saudijska Arabija, Južna Koreja i Australija.

Prvi kontinent koji je dao sve predstavnike bila je Afrika, a nakon ranijih Egipta i Nigerije, učešće u Rusiji osigurali su Tunis, Maroko i Senegal. Porazom Hondurasa od Australije, Srednja Amerika ostala je na samo tri predstavnika u Rusiji (Kostarika, Panama i Meksiko), a možda i najveće iznenađenje predstavlja činjenica da SAD koje su na 27. mjestu FIFA-ine rang liste nisu osigurale plasman u Rusiju.

Debitanti na Mundijalu u Rusiji će biti reprezentacije Islanda i Paname.

Prema ovom rasporedu, jakosne grupe trebale bi izgledati ovako:

Prvi šešir: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska

Drugi šešir: Španija, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj i Hrvatska

Treći šešir: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal i Iran

Četvrti šešir: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja i Saudijska Arabija.Feed: Senzor24.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement