Connect with us

BiH

Predložen pritvor za dvojicu državljana Pakistana zbog krijumčarenja migranata

Avatar

Published

on

Predložen pritvor za dvojicu državljana Pakistana zbog krijumčarenja migranata

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon ispitivanja osumnjičenih, prema Sudu BiH uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora za Baita Ullaha Nurzaija (1995.), te Hassana Alija (1994.), obojica državljani Pakistana.

Tužitelj Tužiteljstva BiH informiran je o aktivnostima Granične policije BiH, koji su na području mjesta Tršić, općina Zvornik, ponašli i lišili slobode dvojicu državljana Pakistana, osumnjičenih za krijumčarenje skupine od sedam ilegalnih migranata, među kojima je bilo i malodobnih osoba.

Nakon uhićenja osumnjičenih, zaplijenjen je čamac, kao plovilo korišteno za krijumčarenje migranata preko vodene granice na rijeci Drini.

Krijumčarenje ilegalnih migranata koji ne ispunjavaju uvjete za ulazak i boravak u BiH, na ovom području izuzetno je rizično zbog opasnosti od utapanja krijumčarenih osoba.

Osumnjičeni su privedeni postupajućem tužitelju koji će nakon ispitivanja uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni bh. pravosuđu.

Ilegalni migranti predati su u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

BHRT

The post Predložen pritvor za dvojicu državljana Pakistana zbog krijumčarenja migranata appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement