2.1 C
Jajce
Nedjelja, 24 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Predloženo produženje epidemioloških mjera u FBiH za 14 dana

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva predložio je nastavak produženja epidemioloških mjera za narednih 14 dana.

“Prijedlog produženja mjera biće upućen Vladi Federacije BiH na usvajanje”, navodi se

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, u posljednjih sedam dana zabilježen je rast broja pacijenata COVID-19 na respiratoru (56), broja novih potvrđenih slučajeva COVID-19 i sedmodnevne incidence (120/100.000 stanovnika).

“U odnosu na prethodnu sedmicu u padu je ukupan broj smrtnih slučajeva (84) i hospitalizovanih pacijenata od COVID-19 (507). Od ukupnog broja hospitalizovanih, 34 osobe su vakcinisane s obje doze”, navodi se.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva napominje da je i dalje na snazi aktuelna naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i na otvorenom, ako nije moguće držati distancu od minimalno dva metra. Svim građanima se prepopručuje izbjegavanje većih okupljanja i pridržavanje ličnih mjera zaštite od zaraze virusom korona.

Vlade kantona, odnosno krizni štabovi kantonalnih ministarstava zdravstva dužni su i dalje donositi restriktivnije mjere ako dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

(Fena)

Agencije

The post Predloženo produženje epidemioloških mjera u FBiH za 14 dana appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Ukazano na potrebu uključenja CIK-a u izmjene izbornog zakonodavstva

Jajce Online

Zmajevi nosili svoje timove do velikih pobjeda: Dva gola Hajradinovića, asistencija Višće

Jajce Online

Prodavnice u Livnu ne rade nedjeljom i praznicima

Jajce Online