8.4 C
Jajce
Nedjelja, 4 prosinca, 2022
BiH

Predsjednik biračkog odbora: Jeleni Trivić sam umjesto glasova upisao tri nule

S biračkog mjesta broj 35 su tako u SIP poslani rezultati prema kojima je Milorad Dodik osvojio 235 glasova, Zoran Kalinić 204, a Jelena Trivić – nula glasova.

Predsjednik biračkog odbora u selu Krajišnik u Gradiški Stevan Gutić javno je priznao da je Središnjem izbornom povjerenstvu BiH u zapisniku poslao netočne podatke o broju glasova, i to na štetu Jelene Trivić, kandidatkinje PDP-a za predsjednika Republike Srpske. Gutić je takav postupak pravdao kasnim večernjim satima i umorom.

“Ja sam Zoranu Kaliniću upisao 137 glasova, a Jeleni sam stavio tri nule”, rekao je Gutić ekipi BNTV-a, koja je posjetila ovo selo nakon što ga je Trivićeva navela kao jedno od mjesta u kojima su joj ukradeni glasovi. U Krajišniku je navodno rođena Jelenina majka.

Na pitanje zna li da je njegov potez kazneno djelo i da se ne može smatrati greškom, Gutić je odgovorio: “Pa, znam, ali ja sam obavio razgovor u izbornoj komisiji. Oni su rekli da se ništa ne popravlja, nego da će se ponoviti brojanje.”

S biračkog mjesta broj 35 su tako u SIP poslani rezultati prema kojima je Milorad Dodik osvojio 235 glasova, Zoran Kalinić 204, a Jelena Trivić – nula glasova.

Dnevnik.ba

Povezane vijesti

Kompanija “Amazon” kupila legendarni MGM studio: Holivudski lav u kandžama striminga

Jajce Online

Poznata filmska odbojkaška lopta Vilson prodata na aukciji

Jajce Online

Glavna tužiteljica učestvovala na otvaranju zgrade Kasacionog suda i Tužilaštva Turske

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!