Connect with us

Jajce Online

Predsjednik FK Sarajevo razgovarao sa ministrom Alikadićem o kapitalnim ulaganjima

Avatar

Published

on

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, Senad Jahić danas je posjetio ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenana Alikadića.

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, Senad Jahić danas je posjetio ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenana Alikadića.

Riječ je o inicijalnom sastanku tokom kojeg se govorilo o pomoći Ministarstva kulture i sporta KS u kapitalnim ulaganjima kluba planiranih u tekućoj godini.

“Nastavit ćemo aktivno raditi na promociji sporta, te će podrška premijerligašima i sportu KS biti pojačana u odnosu na prethodnu godinu. Pored toga, sredstva uložena u poboljšanje sportskih objekata bit će znatno veća. O svim ulaganja u Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase razgovarat će se trilateralno, odnosno ukljućit će se i Opština Centar”, kazao je Alikadić.

Po prestanku stanja pandemije korona virusa, Ministarstvo će učiniti dodatne napore u cilju što je moguće bržeg nastavka trenažnog i takmičarskog procesa.

“Svjesni situacije u kojoj se nalazimo, te negativnih efekata koje će pandemija korona virusa uzrokovati, obavljen je razgovor sa ministrom Alikadićem u cilju pripreme za naredni period. Iznimno je važno da spremni dočekamo završetak pandemije, te nastavimo sa planiranim aktivnostima. Pored toga, Ministarstvo se obavezalo pomoći u implementaciji infrastrukturnih projekata kluba u budućnosti”, izjavio je Jahić.

Ministarstvo kulture i sporta KS proteklih godina aktivno je pomagalo Fudbalskom klubu Sarajevo, te je podržan veliki broj projekata iznimne važnosti za promociju sporta u Bosni i Hercegovini.

(fksarajevo.ba)

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Predsjednik FK Sarajevo razgovarao sa ministrom Alikadićem o kapitalnim ulaganjima pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement