Connect with us

BiH

Predsjedništvo će pozvati francuskog predsjednika Macrona u zvaničnu p…

Avatar

Published

on

Predsjedništvo će pozvati francuskog predsjednika Macrona u zvaničnu p...

Predsjedništvo BiH pozvat će predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, saopćeno je nakon današnje 8. redovne sjednice.

Predsjedništvo BiH pozvat će predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, saopćeno je nakon današnje 8. redovne sjednice.

Donesena je i odluka o učešću Predsjedništva na Samitu Inicijative Narodne Republike Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, te je primljena k znanju Agenda za saradnju Inicijative Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope za period 2021.- 2025.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antόnija Guterresa za učešće na drugoj UN-ovoj Globalnoj konferenciji o održivom prometu i poziv za učešće na Samitu lidera povodom obilježavanja dvadesete godišnjice osnivanja UN-ovog Globalnog pakta.

Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o prihvatanju Ugovora o finansiranju Koridora 5C – Centralni dio, između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke.

Odobreno je zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva odbrane Republike Albanije, Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, Ministarstva odbrane Republike Sjeverne Makedonije, Ministarstva odbrane Crne Gore, Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva odbrane Republike Slovenije o radu Balkanskih medicinskih snaga.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima.

Prihvaćen je poziv za učešće na godišnjem zasjedanju Crans Montana Foruma o Africi i saradnji Jug-Jug, koje će biti održano u Maroku od 18. do 21. marta 2020. godine.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici ratifikovalo i 28 sporazuma, ugovora i amandmana, navedeno je u saopćenju.

Klix.ba

Objava Predsjedništvo će pozvati francuskog predsjednika Macrona u zvaničnu posjetu BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement