7.7 C
Jajce
Srijeda, 21 veljače, 2024
Bild.baSa Web-a

Predstavnici Hercegbosanske i Splitsko-dalmatinske županije o prekograničnoj suradnji

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin, zajedno s ministrima, održao je u četvrtak u Splitu radni sastanak sa županomSplitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom i suradnicima, gdje se razgovaralo o suradnji ovih dviju županija na strateškim projektima.Pored Vukadin na sastanku su bili i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a Gordana Nakić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HBŽ Božo Perić te pomoćnica tajnika Vlade HBŽ za razvoj Ivana Mišković, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.Posebno je istaknut potencijal prekogranične suradnje i mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova.

“Razgovarali smo o nastavku suradnje u segmentu znanosti i prosvjete. Dotaknuli smo se i suradnje po pitanju zdravstva, a primarni cilj našeg današnjeg razgovora bilo je pitanje kako kroz prekograničnu suradnju oplemeniti naše prostore. Mi već imamo suradnju kroz centar izvrsnosti i kroz kandidiranje projekata prekogranične suradnje preko naše ustanove RERA”, izjavio je Boban.Predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin istaknuo je kako je cilj ovoga posjeta definiranje što se sve može sa županijske razine napraviti u prekograničnoj suradnji.“Želimo poboljšatikvalitetu života stanovništva u obje naše županije. Mi smo prirodno naslonjeni jedni na druge, pogotovo na području zdravstva, kulture, običaja i suradnje kroz povijest. Jako puno ljudi se u splitskom KBC-u liječilo za vrijeme rata. Ako je suradnja bila moguća za vrijeme rata, zašto ju ne bismo napravili i u vremenu koje je pred nama, pogotovo sada kada je Hrvatska punopravna članica Europske unije”, rekao je Vukadin.

Bild.ba: Originalni link

Advertisement

Povezane vijesti

Mršić i Lucović za Radioteleviziju Herceg-Bosne o napadima na Schmidta

Bild.ba

Reuf Bajrović ponovno poziva na prosvjede pred zgradu Ureda visokog predstavnika: “Spremite se za nove prosvjede pred OHR!”

Bild.ba

Večeras mega spektakl na travničkoj tvrđavi i koncert Dženana Lončarevića

Centralna.ba