Connect with us

BiH

Preko lažnog Facebook profila ukrao 6.000 KM, iskoristio mentalno zaos…

Avatar

Published

on

Preko lažnog Facebook profila ukrao 6.000 KM, iskoristio mentalno zaos...

Općinski sud u Tešnju potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije protiv Mensura Hodžića iz Živinica, a zbog kaznenog djela prijevara.

Naime, kako se navodi u optužnici, Hodžić je, u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, na Facebooku napravio lažni profil i postavio više fotografija mlade ženske osobe atraktivnog izgleda i na taj način stupio u prijateljstvo s brojnim korisnicima ove društvene mreže.

– Zatim je s lažnog profila nasumice birao ljude, a kada bi vidio tko su im prijatelji, pravio lažne – “klonirane” profile na Facebooku pod imenom njihovih prijatelja, slao im zahtjev za prijateljstvo – navodi se u optužnici, piše Avaz.

Nakon što su ga prihvatili, stoji u optužnici, lažnim predstavljanjem i prikazivanjem netočnih činjenica s “kloniranih” profila navodio ih je da na svoju štetu uplate novac na tuđe račune.

– Tom prilikom navodio je niz lažnih podataka i tako doveo u zabludu više osoba iz raznih država, a koji su izvršili uplatu novčanih sredstava bez provjeravanja dobivenih informacija – navodi se u optužnici.

Naime, on je prethodno stupio u “prijateljstvo” s osobom evidentiranom u Centru za mentalno zdravlje Tešanj, kojeg je doveo u zabludu lažno se predstavljajući kao žena, te s njim i njegovom majkom dogovorio da oni u njegovo ime podižu novac u bankama i poštama u Doboju i Tešnju, a koji mu, navodno, šalje rodbina iz inozemstva za potrebe liječenja.

– Nakon što podignu novac, predavali su ga Hodžiću, ne znajući da su dovedeni u zabludu, a kao protuuslugu dobivali su dio novca od Hodžića – stoji u optužnici.

Shodno svemu navedenom, Hodžić je ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu od 4.960 KM i 500 eura, čime je počinio kazneno djelo prijevara.

Please follow and like us:

(Srednjabosna.com)

Objava Preko lažnog Facebook profila ukrao 6.000 KM, iskoristio mentalno zaostalu osobu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement