Connect with us

Jajce

Prijavi se i ti na Viva besplatnu radionicu filma u Jajcu – Jajce Press – Provjereno, s lica mjesta

Avatar

Published

on

Volite film, uživate u gledanju ali nikada niste učestvovali na snimanju. Ukoliko biste se željeli okušati u ovom dijelu umjetnosti možete to učiniti kroz radionicu filma koja će se u maju održati u Jajcu sa “Viva školom filma” u saradnji sa Centrom za obrazovanje i druženje Jajce.

U toku radionice ne samo da ćete naučiti kako, nego ćete to i uraditi praktično, snimiti film, a uz to još, naučiti mnogo drugih stvari iz svijeta filma i filmske produkcije. Upoznaćete se sa svim filmskim zanimanjima.

-Ove besplatne radionice su filmske, teorijske i praktične, a namijenjene su mladima od 13 do 25 godina, na kojima kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji-, kazali su organizatori.

Mladi će učiti tehnike kadriranja, pokreta kamere, sastavljanje filmske priče na osnovu napisane ili prepričane priče. Učestvat će aktivno u izradi ideje i realizacije dokumentarnog filma. Rezultat radionice je film koji učesnici sami snime.

Ukoliko ste zainteresirani za radionicu prijaviti se možete na broj telefona 030 337 828 ili nam pišite u inbox facebook stranice Cod Jajce ili na mail [email protected]

Radionice će biti održane pod pokroviteljstvom Fondacije Heinrich-Böll-Stiftung BiH.

codjajce.com

Feed: jajcepress.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement