Connect with us

BiH

Prijedlog mjera zabrane za granične veterinarske inspektore, osumnjičene za korupciju

Avatar

Published

on

Podignuta optužnica protiv Marijane Bilić za neovlašteni promet opojnim drogama

Postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputiće prema Sudu BiH prijedlog mjera zabrane za troje graničnih veterinarskih inspektora, osumnjičenih za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, te primanje mita ili drugog oblika koristi.

Kako je saopšteno, mjere zabrane biće predložene za Indiru Dajić-Hukić, rođene 1967. godine u Brčkom, uposlene kao granični veterinarski inspektor Kancelarije za veterinarstvo BiH, Iva Kobaša, rođenog 1964. godine u Bosanskom Šamcu, uposlenog kao granični veterinarski inspektor Kancelarije za veterinarstvo BiH, te Mladena Mijića, rođenog 1959. godine u Bosanskom Šamcu, uposlenog kao granični veterinarski inspektor Kancelarije za veterinarstvo BiH.

Mjere zabrane, između ostalog se odnose na udaljenje osumnjičenih iz službenih prostorija i zabranu obavljanja djelatnosti Kancelarije za veterinarstvo, kao i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim u predmetu.

Navedene mjere zabrane, osiguraće neometano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama, saopšteno je iz Tužilaštva.

bhrt.ba

Objava Prijedlog mjera zabrane za granične veterinarske inspektore, osumnjičene za korupciju pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement