Connect with us

BiH

Primljen zahtjev Dodika za sazivanje posebne sjednice

Avatar

Published

on

Primljen zahtjev Dodika za sazivanje posebne sjednice

BiH

NSRS

Dodik je pozvao poslanike NS RS-a da u roku od 10 dana održe sjednicu i dvotrećinskom većinom podrže ove dvije izjave

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Kabinet predsjedika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića danas je zaprimio zahtjev člana Predsjedništva BiH iz RS-a Milorada Dodika za sazivanje sjednice Narodne skupštine, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sjednici bi se narodni poslanici izjasnili o izjavi člana Predsjedništva BiH iz RS-a o proglašenju Odluke o prihvatanju Sporazuma o statusu između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu na teritoriji Bosne i Hercegovine broj 01-50-1-476-3/20, bez konsenzusa usvojene na 9. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 19. februara, veoma štetnom po vitalne interese RS.

“U dopisu je član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik zatražio da se narodni poslanici na sjednici izjasne i o Izjavi člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda o proglašenju zaključka o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Bosni i Hercegovini, 2. i 3. marta 2020 godine, broj 01-50-1-476-2/20, bez konsenzusa usvojenog na 9. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 19. februara 2020. godine, veoma štetnom po vitalne interese RS”, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine RS-a.

Dodik je pozvao poslanike NS RS-a da u roku od 10 dana održe sjednicu i dvotrećinskom većinom podrže ove dvije izjave.

“Po Ustavu BiH, član V. 2. d) NS RS razmatra izjavu člana Predsjedništva BiH iz RS-a. Ukoliko u roku od 10 dana od dana proslijeđivanja izjave NS RS dvotrećinskom večinom potvrdi izjavu, osporena Odluka i Zaključak ne stupaju na snagu”, dodaje se u saopštenju.

Fokus.ba

Objava Primljen zahtjev Dodika za sazivanje posebne sjednice pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement