Connect with us

Avatar

Published

on

U nastavku pročitajte saopćenje portala Volim Jajce:

-Dragi prijatelji i čitatelji portala i FB profila „Volim Jajce“,

Nedugo nakon objavljivanja članka na portalu jajceonline.com, pod naslovom „OO SDA podnijela prijavu protiv portala i FB profila Volim Jajce“, nepoznati počinitelj/i izvršili su hakerski napad na portal volimjajce.com, koji je zbog toga posljednjih dana nedostupan našim čitateljima. Ovim putem ispričavamo se svim našim čitateljima što još uvijek nismo otklonili smetnje, ali to će, nadamo se, biti završeneno u narednih nekoliko dana. Neodgovornim pojedincima i njihovim nalogodavcima poručujemo da nisu postigli cilj i da će naš portal nastaviti s promicanjem istine i glasa onih obespravljenih koji nemaju gdje podijeliti svoje teške priče.

Što se tiče navodne prijave koju je politička stranka SDA podnijela protiv našeg portala, pozivajući se na članak objavljen na portalu pod naslovom „Dolaze ISIL-ovci, a tko odlazi?“, ističemo da se radi o autoriziranom članku (autor Vinko Đotlo) i da stavovi izneseni u članku ne odražavaju stajališta ovog portala. Ukoliko politička stranka SDA, kao „ekskluzivni“ zaštitnik bošnjačkih i muslimanskih interesa u Jajcu, zemlji i svijetu ima neke primjedbe, onda se može obratiti autoru i tražiti ispriku. No, podsjećamo ih da u ovoj zemlji još uvijek vrijede konvencije o temeljnim ljudskim pravima…

Portal volimjajce.com nikada nije širio mržnju, strah i nepovjerenje među građanima niti to ima namjeru raditi. Naša je glavna misija usredotočena na lokalno, na sve ono što tišti naše sugrađane kojima je dosta bahatosti političkih moćnika SDA koji su sebi umislili da su iznad države i iznad zakona. Na tim temeljima ćemo i dalje raditi i o svemu objektivno izvještavati lokalnu i širu javnost.

Ukoliko uvažena gospoda iz političke stranke SDA smatra da je iznošenje istine o stanju u javnoj ustanovi Dom zdravlja Jajce širenje mržnje, straha i nepovjerenja među građanima, onda ih moramo podsjetiti da su upravo ti građani na koje se pozivaju dostavili podatke našem portalu koji je jedini pristao na njihovo objavljivanje. Za razliku od nekih drugih jajačkih portala, mi ne primamo milostinju od SDA niti bilo koje druge političke opcije i samim time ne smatramo da im trebamo polagati račune.

Ako je javno objavljivanje podataka o radu poduzeća „Vatan Oil“, koje je povezano s aktualnim predsjednikom SDA Jajce i načelnikom općine, širenje mržnje, straha i nepovjerenja među građanima, onda ih moramo podsjetiti da je iskaz oštećenog radnika objavljen i u audio snimku na drugim portalima. Portal volimjajce.com prvi je objavio potresno svjedočenje običnog čovjeka čiji su život i egzistencija njegove obitelji trajno ugroženi zbog nečovječnog postupanja upravo političkih prvaka SDA u Jajcu koji na taj način pokazuju koliko im je stalo do običnog čovjeka.

Naravno da su ove dvije teme, kao i još neke druge, stvarni razlog ovakvom postupku političke stranke SDA, ali se po tom pitanju nisu smjeli oglasiti znajući da postoje dokazi koji će ih kad-tad spustiti na zemlju među obični narod. Znali su i da bi eventualna istraga mogla otići i korak dalje od onoga što je napisano na našem portalu.

Ovako su se pozvali na jedan nebitan tekst, koji je uz to još i potpisan od njegovog autora, kako bi se pod lažnim motom zaštite muslimana obračunali s jedinim medijem u Jajcu kojeg nemaju pod kontrolom i koji je spreman objaviti sve ono što oni kriju kao zmija noge. Da zaista drže do svojih građana, onda ti isti građani ne bi izražavali na ovakav način svoje mišljenje o tim dugogodišnjim vlastodržcima u Jajcu iz reda SDA i ne bi našem portalu dostavljali dokaze o njihovim sumnjivim aktivnostima.

U slučaju da je navedeni tekst autora Vinka Đotle zaista uvrijedio naše sugrađane muslimane, mi ćemo ga ukloniti s našeg portala uz ispriku svim našim čitateljima, jer taj tekst ne odražava stavove našega portala.

Ovaj igrokaz političke stranke SDA, koja je sebi umislila da je SDA=bošnjački narod=država, samo će nas dodatno motivirati da i dalje budemo glas istine i da radimo u interesu naše javnosti. Ujedno pozivamo i sve naše poštovana čitatelje da nastave slati našem portalu sva svoja zapažanja, sve ono što ih tišti a ne smiju o tome javno progovoriti zbog straha za svoju egzistenciju, a mi ćemo to rado objaviti uz poštivanje njihove anonimnosti.

Prošla su vremena cenzure i strahovlade, premda bi neki rado vratili takav sustav vrijednosti, te podsjećamo sve, posebno političku stranku SDA, da živimo u vremenu demokracije gdje je pravo na slobodu izražavanja jedno od temeljnih ljudskih prava.

Redakcija portala „Volim Jajce“

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi