Connect with us

Jajce

Pripravnički staž za trinaest novih volontera

Avatar

Published

on

Trinaest novih volontera od ponedjeljka, 22.7.2019. godine, počinju sa obavljanjem pripravničkog staža u okviru projekta zapošljavanja volontera Općine Jajce. Ugovore o radu sa volonterima koji će u narednih dvanaest mjeseci u općinskim službama, javnim preduzećima i ustanovama sticati pripravnički staž potpisao je danas Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

Desetu godinu za redom Općina Jajce zapošljava mlade ljude u okviru projekata zapošljavanja volontera. Tako je, u posljednjih devet godina, Općina Jajce, u okviru ovog projekta, uposlila preko 130 mladih sa visokom stručnom spremom, višom školskom spremom i lica koja su završila studij po bolonjskom programu. Riječ je o nezaposlenim mladim ljudima sa visokom i višom stručnom spremom koji se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje.

Volonteri će biti raspoređeni u općinskim službama, javnim ustanovama i preduzećima u zavisnosti od profesije, a projekat finansira Općina Jajce. Po završetku volonterskog rada, koji traje godinu dana, svi uposleni po ovom osnovu stiču pravo polaganja ispita općeg znanja, odnosno državnog ispita, što otvara mogućnost prijavljivanja na konkurse sa jednogodišnjim radnim iskustvom.

volonteri20192 volonteri20191
volonteri20193 volonteri20194

(opcina-jajce.ba)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement