Connect with us

BiH

Privatni vrtići će primiti djecu sa liste čekanja JU “Djeca Sarajeva”,…

Avatar

Published

on

Vlada Kantona Sarajevo objavila je javni poziv za prijavu privatnih predškolskih ustanova za prijem djece s liste čekanja Javne ustanove Djeca Sarajeva.

Vlada Kantona Sarajevo objavila je javni poziv za prijavu privatnih predškolskih ustanova za prijem djece s liste čekanja Javne ustanove Djeca Sarajeva.

Na listi čekanja je 682 djece za koju Vlada KS treba osigurati mjesta u privatnim vrtićima. Tačnije, Vlada KS će subvencionirati dio sredstava za boravak u privatnim vrtićima onima za koje nema mjesta u Javnoj ustanovi Djeca Sarajeva.

Pravo prijave na javni poziv imaju predškolske ustanove koje ispunjavaju uvjete za rad u skladu sa Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju i Pravilnikom o utvrđivanju uvjeta za osnivanje, sadržaju i načinu vođenja Registra predškolskih ustanova, a upisane su u Registar predškolskih ustanova Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Pregled pristiglih prijava na javni poziv izvršit će komisija koju imenuje ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Komisija će nakon pregleda pristiglih prijava obići predškolske ustanove radi reverifikacije uvjeta rada.

“Sa predškolskim ustanovama koje bude ispunjavale uvjete propisane zakonom, pravilnikom i javnim pozivom, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS će potpisati ugovore o sufinansiranju boravka djece s liste čekanja Javne ustanove Djeca Sarajeva”, navodi se u javnom pozivu.

Klix.ba

Objava Privatni vrtići će primiti djecu sa liste čekanja JU “Djeca Sarajeva”, objavljen javni poziv pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement