Klik Jajce
BiH Jajce Online

Priveden vozač autobusa u kome je smrtno stradalo 10 osoba

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nesreće na autocesti kod Slavonskog Broda, u kojoj je jutros smrtno stradalo 10 osoba, priveden je vozač autobusa, izjavio je u nedelju novinarima zamjenik opštnskog državnog tužioca u Slavonskom Brodu Slavko Pranjić.

Na pitanje novinara jesu li tačna nagađanja da je vozač autobusa priznao kako je zaspao, zbog čega je vozilo sletjelo s ceste Pranjić je uzvratio: “Prema informacijama koje imam od policije s mjesta događaja njegove su tvrdnje takve, ali će se okolnosti i dalje utvrđivati”.

Zamjenik opštinskog državnog tužioca najavio je kako se preduzimaju i druge dokazne radnje u svrhu pokretanja krivičnog postupka protiv vozača. Trenutno se vozač sumnjiči za počinjenje krivičnog djela protiv bezbjednoti u saobraćaju s teškim posljedicama.

Referirajući se na ono što je utvrđeno uviđajem, Pranjić je ponovio da je autobus sa 69 putnika sletio s ceste, u nesreći je smrtno stradalo 10 osoba, a do sada su potvrđene 23 teže i lakše povrijeđene osobe, prenosi Hina.

(Fena)

The post Priveden vozač autobusa u kome je smrtno stradalo 10 osoba appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Komšić pisao Rangelu: Pojedine etničke politike odbacile Rezoluciju o BiH

Jajce Online

Inspekcija će danas zapečatiti “Ajdinoviće”, vlasnik zatvara firmu

Jajce Online

Ajdinović: Sutra dolazi avion iz Štokholma sa 54 bh. državljanina

Jajce Online