5.1 C
Jajce
Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Problem oko prijevoza učenika i u Gornjem Vakufu, roditelji ogorčeni

– Javljam vam se kao roditelj iz sela Lužani/Gornji Vakuf. Naša djeca ne idu već 3 dan u školu koja je udaljena od Lužana oko 5 km i nalazi se u Pajić Polju.

Vjerovatno ste upoznati s nastalim problemom oko prijevoza učenika preko 4 km do škole koje je finansirala vlada SBK. Novim rebalansom ministar za obrazovanje, nauke, kulture i sporta SBK Bojan Domić da napravi uštedu, smanjio je više od duplo iznos na svega 2.55 KM po učeniku.

Vlada bi na račun roditelja prebacila taj iznos i roditelji bi nadoplatili iznos od 5.5 km i taj novac prebacili na račun prijevoznika. Do sad je vlada direktno prebacivala na račun prijevoznika.

Mi roditelji smo upoznali direktora Osnovne škole “Pajić Polje” kao i načelnika Sejada Čauševića da mi nemamo namjeru slati djecu pješke dok se ne riješi prijevoz učenika.

Smatramo sramnu i ponižavajuću odluku vlade SBK koja je odlučila da napravi uštede na našoj djeci.

Ovim putem apelujemo na medije da se uključe u ovaj problem kako bi se izvršio pritisak na vladu da riješi problem za prijevoz da se djeca mogu vratiti u svoje školske klupe. Ove navode možete potvrditi kod direktora OŠ “Pajić Polje” Čajdin Saudina. Također kod nas roditelja, poručili su ogorčeni roditelji iz Gornjeg Vakufa.

 

 

(Jajce Online)

The post Problem oko prijevoza učenika i u Gornjem Vakufu, roditelji ogorčeni appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Evropska liga: Pepe sa dva gola donio pobjedu Arsenalu, Celtic nakon p…

Jajce Online

Na sastanku Tegeltije i entitetskih premijera o podršci domaćoj privredi

Jajce Online

Djeca i maske za zaštitu od koronavirusa

Jajce Online