Connect with us

BiH

PROCES U TOKU: KO JE OTKRIO IDENTITET ZAŠTIĆENOG SVJEDOKA U OPTUŽBAMA PROTIV PREMIJERA RS

Avatar

Published

on

PROCES U TOKU: KO JE OTKRIO IDENTITET ZAŠTIĆENOG SVJEDOKA U OPTUŽBAMA PROTIV PREMIJERA RS

Stojanović je danas bio pravni zastupnik novinara “Glasa Srpske” Darka Momića, koji je saslušan u svojstvu osumnjičenog.

  • Moj klijent je danas iskoristio svoje pravo da se u ovoj fazi postupka ne izjašnjava i brani ćutanjem. Tužilaštvo BiH će, kako nam je danas rečeno, nastaviti sa istražnim radnjama u ovom postupku, a dalji tok postupka će odrediti da li uopšte ima elemenata krivičnog djela u ovom slučaju – rekao je Stojanović Srni.

On je ocijenio da je u ovoj fazi postupka branilački najispravnije da se ne iznosi odbrana, odnosno da se iskoristi pravo na odbranu ćutanjem, ističući da ni on ni njegov klijent nemaju razloga da se plaše istrage.

Stojanović je ranije izjavio da mu postupak djeluje i kao jedan vid ataka prema sredstvima informisanja u RS.

Istragom su obuhvaćeni i novinari i urednici RTRS-a i portala “Banjaluka.net”, koji su ranije dali iskaze u Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet i otvorilo istragu na osnovu pritiska i prijava “Memorijalnog centra Srebrenica” da su mediji u RS otkrili identitet zaštićenog svjedoka koji je tvrdio da je premijer RS-a  Radovan Višković učestvovao u dešavanjima u Srebrenici i oko nje u julu 1995. godine.

RAS Srbija

Novinar Darko Momić pod istragom je Tužilaštva BiH “zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka” zbog teksta objavljenog na portalu “Glasa” pod nazivom “Glas Srpske otkriva: Iskaz svjedoka koji optužuje Viškovića odbačen još prije 13 godina, jer nije istinit” koji je sporan Tužilaštvu BiH. U tekstu se ne navodi ime ili prezime svjedoka, niti bilo kakvi drugi lični podaci, piše Glassrpske.com.

Izvor: hayat.ba

Objava PROCES U TOKU: KO JE OTKRIO IDENTITET ZAŠTIĆENOG SVJEDOKA U OPTUŽBAMA PROTIV PREMIJERA RS pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement