Klik Jajce
BiH Jajce Online

Produžen moratorijum na prinudna iseljavanja u SAD

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izdali su novi moratorijum na iseljenja koji važi do 3. oktobra, pošto administracija predsjednika Džozefa Bajdena nije uspjela da produži važenje tog akta, zbog čega su milioni Amerikanaca rizikovali da ostanu bez krova nad glavom, prenosi Glas Amerike (VOA).

Novi moratorijum će omogućiti onima koji su ostali bez posla usljed pandemiji i nemaju da plate kiriju, da ipak ostanu u svojim domovima, u trenutku kada se širi delta varijanta koronavirusa.

Kako se navodi u obrazloženju CDC, moratorijum će spriječiti izbacivanje na ulicu u momentu “visokog nivoa transmisije virusa” i pokriće područja gdje živi oko 90 odsto populacije u SAD.

Odluka CDC je u suprotnosti sa onim što je uradila Bajdenova administracija, koja nije uspjela da produži moratorijum jer nije bilo dovoljno glasova za to, u većinski demokratskom Kongresu.

Prethodno je Vrhovni sud SAD, po žalbi stanodavaca, odlučio da se moratorijum ne može produžavati poslije 31. jula, a Bajdenova administracija se na tu odluku nije žalila.

BHRT

The post Produžen moratorijum na prinudna iseljavanja u SAD appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

BIHAMK: Kolovozi mokri, na planinama snijeg

Jajce Online

Džeko ostaje bez trenera? Vlasnik Rome nezadovoljan radom Fonsece, poraz od Milana ključan

Jajce Online

Oglasila se Indira Klempić (20): “Nisam nestala! Želim da kažem da moja majka to sve izmišlja…?”

Jajce Online