Connect with us

Jajce

Program Plivskih omaha | Volim Jajce

Avatar

Published

onJU „Dom kulture Jajce“ Jajce već trinaestu godinu zaredom organizira festival pod nazivom Festival duhovne poezije i glazbe Plivske omahe – bosanskohercegovačko višeglasje, koji će ove godine biti održan od 24.04. – 30.04.2019. godine.
Festival Plivske omahe je manifestacija zasnovana na ideji poticanja i promoviranja suživota različitih vjerskih i nacionalnih zajednica na području naše općine. Kamen temeljac ovog Festivala jeste kulturološki dijalog koji kroz duhovnu glazbu, folklor, običaje, književne večeri, okrugle stolove… evocira građansku svijest u našem društvu. Poseban akcent stavljamo na upoznavanje mlađih naraštaja s bogatstvom različitosti (kroz pjesmu, folklor, kazališne predstave…). Ali, ni populacija odraslih nije zanemarena. Naprotiv – okrugli stolovi, promocije knjiga i predavanja stručnjaka (iz oblasti teologije, povijesti, i dr.) su ujedno zanimljiv i poučan način upoznavanja raznolikih segmenata koji čine bosanskohercegovačko društvo jedinstvenim. Ovom manifestacijom (osim njene svrhe približavnja i upoznavanja religija i narodnosti na ovom području) nedvojbeno je udaren pečat Jajcu kao kulturnom središtu dijaloga i tolerancije naše države.
Na Festivalu redovno sudjeluju eminentni zborovi i vokalni solisti koji pjevaju duhovne pjesme, istaknuti književnici i pisci iz BiH i okruženja, teolozi…, obrađuju se teme iz sfere duhovnosti, tradicije, folklora i običaja naroda u BiH. Ono što je bitno napomenuti jesu zajednički nastupi zborova/osoba različitih nacionalnih pripadnosti, i sadržaji kreirani na način da učimo i saznajemo ono što (ni)smo znali o vjeri, tradiciji i običajima jedni drugih kako bismo se međusobno više uvažavali i poštivali.

JU Dom kulture Jajce
 
 
 
 Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement