Connect with us

Jajce Online

Projekcijom filma “Bilo jednom u Hollywoodu” završen 25. Sarajevo Film…

Avatar

Published

on

Projekcijom filma “Bilo jednom u Hollywoodu” reditelja Kventina Tarantina (Quentin) u sarajevskoj Skenderiji završen je 25. Sarajevo Film Festival.

Karte ovu projekciju već danima su rasprodate, pa su zbog toga organizatori Sarajevo Film Festivala organizirali dodatne projekcije u “Dječijoj kući”.

Film “Bilo jednom u Hollywoodu” premijerno je prikazan u maju ove godine na Cannes Film Festivalu. U najnovijem filmu Tarantino je okupio najbolje glumce generacije. Uz Leonarda Dikaprija (Leonarda DiCaprija), Bred pita (Brad Pitta) i Margo Robi (Margot Robbie) u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena.

Ogroman interes publike za ostvarenje rediteljskog maga Kventina Tarantina nije poremetila ni kiša zbog koje film nije prikazan u “Ljetnom Kinu Raiffeisen”  u Metalcu već u Skenderiji. A dvorana “Mirza Delibašić” bila je puna. Zbog promjene lokacije skoro u posljednjem trenutku kao i velikih gužve koja je bila na ulazu u Skenderiju, projekcija je kasnila.Ali to nije utjecalo da publika skoro u dahu pregleda film koji ruši svjetske rekorde gledanosti.

U sklopu Festivala kojeg je prethodnih osam dana prikazano je 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja.

Publika je proteklih osam imala priliku pogledati brojna filmska ostvarenja iz BiH, regije i svijeta. Na dvanaest filmskih lokacija. Na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu Sarajevo sinoć su u takmičarskim kategorijama dodjeljenje nagrade “Srce Sarajeva”. Najbolji film 25. Sarajevo Film Festivala je “Take Me Somewhere Nice” Ene Sendijarević koji je snimljen u koprodukciji Holandije i Bosne i Hercegovine.

(avaz)

Objava Projekcijom filma “Bilo jednom u Hollywoodu” završen 25. Sarajevo Film Festival pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement